HDZ

Predizborni skup u Tomislavgradu: Ideja Herceg Bosne živi u svakom našom čovjeku

Duvnjaci pozvali sve Hrvatice i Hrvate na Zajedništvo
Vijesti / Politika | 30. 09. 2018. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Upućujem veliku zahvalu utemeljiteljima HDZ-a koji su imali viziju što treba uraditi prije 28 godina, kako u Duvnu, tako i diljem Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, da bi hrvatski narod ostao politički narod, da bi donosio odluke o svojoj budućnosti, da bi znao izgraditi pravu viziju koja može, osim onog što se uradilo u Republici Hrvatskoj, uraditi i u našoj zemlji'', kazao je hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović  na predizbornom skupu i obljetnici stranke u Tomislavgradu, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

''I danas smo mi stožerna stranka hrvatskog naroda, koja u toj borbi neće posustati, koja je kroz veliki projekt HNS-a poslala poruku svima da smo tu i da ćemo ostati tu. Danas šaljemo poruku našim prijateljima Bošnjacima, Srbima i međunarodnim institucijama da smo se uspjeli izboriti s iskušenjima i da hrabro predvodimo hrvatski narod'', poručio je  Čović.

Foto: PR HDZBiH / Hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović  

''Još je malo ostalo do Općih izbora, koje smo s razlogom nazvali povijesnima, jer se danas više nego ikada pravi pritisak kako ovaj čitav prostor preseliti u predvorje Europske unije, iako nismo riješili osnovne stvari. Vidili ste koliko je stvari pokrenuto u zadnje četiri godine, i vjerujte to je samo početak. Danas nijedna općina gdje su Hrvati većina i gdje imamo svoje predstavnike HDZ-a i HNS-a nema proračunski deficit. Nijedna. Nijedna županija u kojoj smo mi većina nema programski deficit. I to nije zasluga lokalne samouprave jer je ona tu nemoćna, to je zasluga naših ljudi koji se nalaze na entitetskoj i državnoj razini vlasti, da smo osigurali dovoljno sredstava ali uvjeravam vas još ni izbliza onoliko koliko smo stvarno trebali dobiti'', elaborirao je  Čović.

''Snagu zajedništva prenosimo na sve ostale koji žele s nama BiH voditi ka EU. Nitko je neće odvesti ni koraka ka Bruxellesu ako to neće uraditi predstavnici hrvatskog naroda. Samo uravnoteženo, zajedno, to će biti ta jedna velika sinergija'', poručio je Čović na skupu u Tomislavgradu.

Foto: PR HDZBiH / Borjana Krišto zamjenica predsjednika HDZ-a BiH, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH i nositeljica liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH

''Posebno bih se osvrnula na pravnu i političku stabilnost i sigurnost na državnoj razini, a ona podrazumijeva promjenu Ustava i Izbornog zakona. Naš program nudi uređenje Bosne i Hercegovine kao državne zajednice jednakopravnih naroda Hrvata, Bošnjaka i Srba, kao i drugih građana koji ovdje žive. Težeći tom cilju, prvi korak je napravljen donošenjem odluke Ustavnog suda o legitimnom predstavljanju, što znači da legitimitet političkog predstavljanja proizilazi iz naroda i pripada narodu'', rekla je Borjana Krišto zamjenica predsjednika HDZ-a BiH, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH i nositeljica liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH ističući da je krajnji cilj implementirati odluku, tako što će hrvatski narod birati svoje političke predstavnike na svim administrativno-političkim razinama.

Petar Galić, nositelj liste za Parlament Federacije BiH , ponosan je na obrazovanje.

''Posebno smo ponosni na stabilizaciju stanja u obrazovanju koje je temelj opstanka hrvatskog naroda u BiH kao i formiranje među županijskog zavoda za školstvo, čime smo udarili temelje da svako hrvatsko dijete od Save do Neuma izučava jedinstveni nastavni plan i program na hrvatskom jeziku. Svima onima koji su nam nakon ovog projekta optuživali za stvaranje neke nove Herceg Bosne stoga  poručujem  ovdje iz Tomislavgrada i Hercegbosanske županije da ideja Herceg Bosne živi u svakom našom čovjeku i mi se nikad  nećemo prestati boriti za tu ideju. Naše interese danas političkim sredstvima  moramo braniti u Sarajevu stoga je važno da se čuje naš glas" poručio je Petar Galić, nositelj liste za Parlament Federacije BiH te aktualni ministar obrazovanja ove Županije.

Foto: PR HDZBiH / HDZ je iz Tomislavgrada  je pozvao sve Hrvatice i Hrvate na Zajedništvo

Ivan Jozić, nositelj liste za županijsku Skupštinu HBŽ-a kazao je kako su imena na ovoj listi jamac kako se iskustvo i mladost mogu nadopuniti za velike ideje, što se pokazalo i kroz rad aktualne Vlade. Stoga je Jozić u svom govoru i na skupu u Tomislavgradu kao predsjednik Vlade predstavio najvažnije realizirane mjere, programe i aktivnosti, čija bit počiva na sedam točaka HDZ-a.

Ivan Vukadin, načelnik Općine Tomislavgrad u  govoru je kazao kako je hrvatski narod uvijek živio u trenucima odluke no da ne smijemo zaboravljati što nam je zadaća i  uloga u životu i povijesti vlastitog naroda.

Izaslanstvo je prije predizborng skupa obišlo radove na prije obišli  radova na Trgu Gange i hajdučke družine.

Foto: PR HDZBiH / S predizbornog skupa u Tomislavgradu
Kopirati
Drag cursor here to close