Čović

Pala podjela: HDZ dobio financije, civilne poslove i pravdu?

''Bili smo vrlo blizu dogovora. Bili u fazi da parafiramo jedan dogovor. Na kraju smo se razišli i nadam se da će poslije ovoga raditi telefoni'', rekao je Čović.
Vijesti / Politika | 17. 04. 2019. u 15:07 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Priča oko resora je završena. Dobili smo tri ministra i tri zamjenika, Bošnjaci su dobili tri ministra i četiri zamjenika'', rekao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović nakon sastanka s Miloradom Dodikom i Bakirom Izetbegovićem o formiranju državne vlasti.

''Bili smo vrlo blizu dogovora. Bili u fazi da parafiramo jedan dogovor. Na kraju smo se razišli i nadam se da će poslije ovoga raditi telefoni'', rekao je Čović i dodao kako ne bi bilo korektno  kako su podijelili resore.

Ipak je rekao kako će HDZ dobiti resore financija, civilnih poslova i pravde.

''Nadam se da će biti dovoljno mudrosti, ako ništa telefonski na temelju šta smo razgovarali dva, tri sata s našim izaslanstvima. U HDZ-u smo dali maksimum i kompromis smo načinili. Nadam se da ćemo u dva tri dana imati mandatara i da će krenuti procedura'', rekao je Čović novinarima pred Predsjedništvom BiH.

Izetbegović je rekao kako je ''bilo bolje nego što smo mislili. Približili smo stavove''.

''Mislim da će u izlaz biti u tome da Ministarstvo za ljudska prava uzme nestranački kadar iz reda Ostalih. Zapelo je na aktivaciji MAP-a nakon čega je Dodik obustavio sesiju'', rekao je.

Potvrdio je kako bi SDA preuzela ministarstvo vanjskih poslova, sigurnosti i obrane. Srpska strana dobit će  tri ministra i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

SNSD je, prema ovim izjavama, dobio ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, ministarstvo za izbjeglice i ministarstvo prometa kao i predsjedavajućeg Vijeća ministara.

U izaslanstvu SNSD-a, uz Milorada Dodika, bili su Zoran Tegeltija, Nikola Špirić, Staša Košarac i Nebojša Radmanović.

Lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću pridružili su se dužnosnici ove stranke Borjana Krišto i Marinko Čavara, dok uz predsjednika SDA Bakira Izetbegovića sastanku nazočili Adil Osmanović, Denis Zvizdić i Šefik Džaferović.

Kopirati
Drag cursor here to close