Prijedlozi

Rotiranje: HDZ - ne dolazi u obzir; Zalihića raduje Izetbegović; Može i žongliranje

''U pregovorima je bila jedna od tema ali su svi odustali od toga jer je neprovedivo, protuzakonito i protustatutarno. Zna se koliko traje mandat'', rekao je Zeljko.
Vijesti / Politika | 12. 02. 2021. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne dolazi u obzir'', rekao je predsjednik mostarskog ogranka HDZ-a BiH Slaven Zeljko upitan o ideji da se na čelu Grada Mostara rotiraju gradonačelnici.

''U pregovorima je bila jedna od tema ali su svi odustali od toga jer je neprovedivo, protuzakonito i protustatutarno. Zna se koliko traje mandat'', rekao je Zeljko.

Dodao je kako se nada da će Mostar danas dobiti gradonačelnika i nije želio komentirati mogućnost prekida sjednice.

Ivan Zelenika, trenutni predsjedatelj Gradskog vijeća, rekao je kako nema informacija o prekidu sjednice, odnosno da nije dobio nikakav službeni akt o tome.

Rekao je kako vjeruje da će se danas izabrati gradonačelnik te da je vrijeme da se prekine cirkus. Dodao je kako svaki vijećnik ima pravo zakazati prekid sjednice.

Arman Zalihić je uoči sjednice rekao je kako je diskriminiran u Gradskom vijeću jer ne pripada niti jednom od tri konstitutivna naroda.

''Jutros smo imali prijedlog SDP-a da u Mostaru napravimo vlast na principu da tri dominantna bloka, jedan HDZ, jedan Koalicija za Mostar, treći BH blok imamo gradonačelnika po 16 mjeseci da vršimo rotaciju. Vidio sam da je gospodin Izetbegović to prihvatio i to me raduje'', rekao je.

Na pitanje da HDZ tvrdi kako je riječ o protuustavnom djelovanju, rekao je kako može biti riječ o političkom dogovoru.

''Cilj je da se riješe priče pobjednika i poraženih u Mostaru i da napravimo široku koaliciju koja će se baviti vodovodom i kanalizacijom, a ne da se pravi psihoza'', rekao je Zalihić.

Slaven Bevanda iz HRS-a rekao je kako umjesto rotirajuće ponude može i žonglirajuća.

Vijećnica Naše stranke Boška Ćavar rekla je kako nije ništa čitala.

''Kad se završi sjednica moću ću reći što mislim. Sve stvari koje se događaju unutar Bh Bloka doživljavam onako kako i dišem'', rekla je Ćavar, koja je nakon Covida 19 prvi put u vijećnici.

''Moji birači nisu došli iz reda HDZ-a i SDA i Irma Baralija je bila moj izbor'', zaključila je Ćavar.

Kopirati
Drag cursor here to close