Cirkus

HDZ BiH proziva Vukadina za obmanu dok je bio u HDZ-u

''Također mandatar Vukadin trebao bi javno objasniti što podrazumijeva i pod novim pristupom lokalnoj politici'', navodi bivša stranka duvanjskog načelnika.
Vijesti / Politika | 12. 10. 2020. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Došlo je vrijeme da se kaže pravodobno istina u današnjim teškim političkim prilikama za Hrvate u BiH. Trojanski konj mora na vrijeme biti osujećen kako bi se izbjegle neželjene velike političke posljedice za najmalobrojniji narod u BiH'', kaže u priopćenju za javnost Ured za odnose s javnošću Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije.

Pozivajući se na latinsku izreku ''Govori da te vidim'', hercegbosanski HDZ BiH navodi kako je ta izreka ''kroz povijest provjerena nebrojeno puta, a najviše kod onih željnih neograničene političke i druge moći''.

''Tako je nedavno u intervjuu u jednom sarajevskom dnevnom listu mandatar za sastav nove Vlade HBŽ-a, Ivan Vukadin rekao kako su 'Spremni na novi pristup lokalnoj i državnoj politici', mada je očito da ne može sastaviti Vladu već pet mjeseci što je mimo svih demokratskih uzusa. Što se to podrazumijeva u novom pristupu lokalnoj i državnoj politici? Bilo bi pošteno da objasni javno puku HBŽ-a, a napose biračima u Tomislavgradu koje je na Općim izborima 2018. godine obmanuo'', navodi HDZ.

Pitaju se je li izjava o novom pristupu ''dodvoravanje građanskoj političkoj opciji političke stranke sa bitnim udjelom političkog odlučivanja u Skupštini HBŽ-a kako bi se dobile potrebne ruke u Skupštini ili je to politički koncept DF-a ili možda oboje?''.

''Također mandatar Vukadin trebao bi javno objasniti što podrazumijeva i pod novim pristupom lokalnoj politici. Želite li reći da je Tomislavgrad financijski i na druge načine zakinut u HBŽ-u? Zadnjih godina činjenice govore suprotno. Primjera radi spominjemo samo subvencije i potpore Tomislavgradu koje je dobio utvrđenih proračunima HBŽ-a. Razmišljate li da ćete dugoročno donijeti neprocjenjive štete najviše Tomislavgradu. Kažite svima javno koja su vam politička stremljenja i u čiji biste zagrljaj vodili HBŽ'', navodi se u priopćenju za javnost ŽO HDZ BiH HBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close