Nakon izbora

HDZ BiH: Hvala biračima

''Nesumnjivo da je potpora i povjerenje koje ste svojim glasovima ukazali najmjerodavniji pokazatelj i rezultat zajedništva te uspješne suradnje i dobrih odnosa sa sestrinskom strankom HDZ-a Republike Hrvatske''
Vijesti / Politika | 06. 01. 2020. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) zahvaljuje svim Hrvaticama i Hrvatima, svim članicama, članovima i simpatizerima te svim biračima u Bosni i Hercegovini koji su glasovali u drugom krugu predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

''Odaslane poruke zajedništva kako u prvom, tako i drugom krugu predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj, te zastupanje politike stvarne ravnopravnosti jako je bitno i za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

Nesumnjivo da je potpora i povjerenje koje ste svojim glasovima ukazali najmjerodavniji pokazatelj i rezultat zajedništva te uspješne suradnje i dobrih odnosa sa sestrinskom strankom HDZ-a Republike Hrvatske'', poručuju iz HDZ-a.

Dalje se navodi kako ''cilj hrvatske politike u BiH je potpuna ustavnopravna i institucionalna ravnopravnost hrvatskog naroda s ostala dva konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini i niti jedno institucionalno rješenje koje ne polazi od toga standarda za nas nije prihvatljivo'', stoji u priopćenju.

''Nadamo se, u vremenu koje je pred nama, da će legitimni politički predstavnici hrvatskog naroda u BiH nastaviti imati punu potporu Republike Hrvatske i pozitivni kontinuitet prema hrvatskom narodu, jednom od tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini. Naš zadatak u BiH je ostvariti potpuno ustavnopravno uređenje BiH kao višenacionalne države tri konstitutivna naroda i svih njezinih građana, uz potporu Republike Hrvatske'' - poručili su iz HDZ-a BiH.

''Hrvatski interes je i interes EU, a to je stabilna BiH koja slijedi europske standarde'', zaključuje se na kraju prioćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close