Uoči štrajka

HDZ 1990 pružio podršku zdravstvenim djelatnicima

HDZ 1990 pozvao je Vladu Hercegovačko-neretvanske županije da žurno pronađe rješenje za probleme zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u te ih optužio za ''maćehinski odnos'' prema njima.
Vijesti / Politika | 09. 12. 2020. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz stranke HDZ 1990 pozvali su Vladu Hercegovačko-neretvanske županije da žurno pronađe rješenje za probleme zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u te ih optužio za ''maćehinski odnos'' prema njima.

 ''Pozivamo Vladu Hercegovačko-neretvanske županije da žurno pronađe rješenje temeljem kojeg zdravstveni djelatnici neće svoja prava tražiti na ulici nego će nastaviti raditi častan posao spašavanja naših života. Također, pozivamo Vladu da ne prave razliku među zdravstvenim djelatnicima jer kada nam treba zdravstvena usluga svi su nam jednako bitni, doktori, medicinske sestre i sve osoblje koje radi u zdravstvenim ustanovama'', navode. 

Podsjećaju da zbog 18 mjeseci “zavlačenja” oko potpisivanja kolektivnog ugovor o pravima i obvezama zaposlenika i poslodavaca u oblasti zdravstva s Vladom HNŽ-a, oko 2400 zdravstvenih djelatnika u četvrtak (10. prosinca u 8) započinje generalni štrajk do ispunjenja zahtjeva. 

''Svjedoci smo kako je opremljenost zdravstvenog sustava od iznimne važnosti, no iznad toga je ljudski faktor odnosno upravo radna snaga u zdravstvu koja je spremna reagirati u izvanrednim situacijama te koja je trenutno najviše na udaru. Zbog toga je potrebno stalno ulagati u ljudske resurse u zdravstvu i osigurati im prava koja im pripadaju'', napomenuli su iz HDZ 1990.

 

Kopirati
Drag cursor here to close