Sjednica vodstva stranke

HDZ 1990: Izborni zakon je prioritet

Zaključeno je i da će predsjednik stranke sa užim rukovodstvom stranke, tvrde, obići sve Županijske organizacije i organizacije koje egzistiraju u Republici Srpskoj.
Vijesti / Politika | 04. 04. 2019. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo HDZ-a 1990 zasjedalo je u utorak u Travniku, a teme sjednice bile su smjernice političkog djelovanja HDZ-a 1990 i aktualna politička situacija.

''Na održanoj 17. sjednici Predsjedništva HDZ-a 1990 jasno je naglašena vrlo složena politička situacija u Bosni i Hercegovini.  Kroz raspravu su definirani politički ciljevi djelovanja HDZ-a 1990 u vremenu koje je pred nama. Predsjedništvo je dalo jasne naputke o održavanju unutarstranačkih izbora  za Općinske odbore. Izborne  aktivnosti do razine Županijskih odbora moraju biti završene do kraja mjeseca svibnja'', navode u priopćenju iz stranke.

Također, na Predsjedništvu je jasno konstatirano da je ključni politički cilj izmjena Izbornog zakona koja će dovesti hrvatski narod u ravnopravan položaj s drugim narodima u Bosni i Hercegovini. Članovi Predsjedništva HDZ-a 1990 su, navode, dali podršku predstavnicima HDZ-a 1990,  koji se nalaze na pozicijama gdje se razgovara o izmjenama Izbornog zakona da ustrajno, odgovorno, proaktivno sudjeluju u rješavanju tog, za naš narod najvažnijeg  političkog pitanja.

Zaključeno je i da će predsjednik stranke sa užim rukovodstvom stranke, tvrde, obići sve Županijske organizacije i organizacije koje egzistiraju u Republici Srpskoj.

''Zadovoljan sam konstruktivnim raspravama na Predsjedništvu stranke. Trenutak i okolnosti u kojima djelujemo traže od svih nas da se izdignemo iznad osobnih i uskostranačkih interesa, te da ustrajno radimo, sukladno našem kapacitetu na provođenju naših programskih ciljeva'', rekao je predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close