Otpočeli pregovori

HDZ1990 i Hrvatska stranka BiH idu zajedno na izbore u Srednjoj Bosni?

Predsjednici Anto Bilić i Ivica Bilić izrazili su uvjerenje kako će se uskoro otvoriti i ozbiljni razgovori između HDZ 1990 i Hrvatske stranke BiH na najvišoj razini i to na iskrenim i korektnim principima.
Vijesti / Politika | 20. 01. 2018. u 15:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstva Županijskog odbora HDZ-a 1990 i Hrvatske stranke BiH Središnje Bosne razgovarala su u Travniku o suradnji i nedavnoj posjeti predsjednice Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je izražena spremnost na blisku i korektnu suradnju dviju stranaka na području Središnje Bosne pred parlamentarne izbore u listopadu ove godine.

U sljedećem razdoblju dvije će stranke razraditi modele eventualnoga partnerstva i najvažnija politička pitanja koja su im programski podudarna i koja će u kampanji kao rješenja ponuditi biračima.

Predsjednici Anto Bilić i Ivica Bilić izrazili su uvjerenje kako će se uskoro otvoriti i ozbiljni razgovori između HDZ 1990 i Hrvatske stranke BiH na najvišoj razini i to na iskrenim i korektnim principima, navodi se u zajedničkom priopćenju dviju stranaka.

Kada je u pitanju posjet Kolinde Grabar Kitarović, Anto Bilić i Ivica Bilić ocijenili su kako je posjetom Križančevom selu i Ahmićima hrvatska predsjednica još jednom demonstrirala gestu uvažavanja svih žrtava, ali i poruku mira i ohrabrenja, prije svega, Hrvatima i Bošnjacima na osjetljivom području da odvažno i bez kompleksa zajednički i pošteno grade svoju zajedničku budućnost.

"Za hrvatske političke čelnike iz Središnje Bosne, a želimo vjerovati i za sve druge dobronamjerne ljude, od strateškoga je nacionalnoga značenja i veoma glasna i jasna poruke predsjednice RH da Hrvatska podupire jednakopravnost Hrvata na cijelom području BiH. Ta je poruka nedvojbeno odaslana HDZ-u BIH koji se odavno odrekao Hrvata u RS, ali i u nekim područjima u FBiH gdje je naš narod brojčano u manjini", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close