Bleiburg

HDZ 1990 Dodiku pojasnio lekciju Dobriše Ćosića

''Jedan ozbiljan političar ne može sebi dopustiti 'guslarski' govor bez zrnca argumenata, vođen isključivo mržnjom…'', navodi Devedesetka.
Vijesti / Politika | 25. 05. 2020. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Gospodine Dodik ostavite žrtve koje su ubijene bez ikakvog suđenja, među kojima je ogroman broj žena i djece da bar počivaju u miru. Mi ćemo se moliti za njih, sjećati ih se i nećemo ih zaboraviti'', stoji u reagiranju HDZ-a 1990 na izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je u Bleiburgu trebalo ubiti sve.

''Jedan ozbiljan političar ne može sebi dopustiti 'guslarski' govor bez zrnca argumenata, vođen isključivo mržnjom, i to težom od one koju vidjesmo ovih dana po ulicama Sarajeva. Samo čovjek koji ustraje u mržnji može brutalnim 'kafanskim' rječnikom još jednom ubijati ubijene bez suda i suđenja vojne zarobljenike, žene i djecu'', navodi HDZ 199= navodeći kako se povijest jedino može graditi na istini kakva god ona bila.

''Podsjećam i Vas i sve koji žive od laži i na laži grade budućnost naroda, na riječi Vašega 'oca nacije', Dobrice Ćosića: 'Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno'. Ukratko je sažeo vašu povijest, sadašnjost, a kako se čini i nažalost  budućnost srpske politike. Činilo se da ste bar Vi toliko pismeni da dobro znate kako Vam ne vjeruju ni sugrađani ni Vaši birači dok napuhujete brojku ubijenih u Jasenovcu, jer postoji veliki broj srpskih historičara koji su svjesni da izreka 'lažite, lažite, nešto će ostati' ne prolazi više ni kod najzaluđenijih kvazi-znanstvenika, pa ni kod običnih Srba koji, nakon svega, žele živjeti u miru s drugima'', navodi HDZ 1990.

Kopirati
Drag cursor here to close