Kampanja

HDZ 1990: Bez Izbornog zakona nema Statuta Mostara

Slaven Princ, nositelj liste HDZ-a 1990, je rekao kako ga motivira na politički angažman to što se odlazi iz Mostara zbog nepravde i nejednakih mogućnosti.
Vijesti / Politika | 23. 11. 2020. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nećemo dopustiti izmjenu Statuta koje bi išle na štetu bilo kojeg naroda u Gradu Mostaru i nećemo dopustiti da se promijeni Statut Grada Mostara a da se ne usvoji novi Izborni zakon'', rekao je čelnik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović otvarajući službeno kampanju za izbore u Gradu Mostaru.

Cvitanović je rekao kako će njegova stranka imati kandidate u tri gradska područja i na gradskoj listi te da je siguran da će imati veći broj vijećnika nego 2008. a tada su imali tri vijećnika.

''Ono što očekujem od ljudi na listama da potvrdimo rezultate koje smo imali. Na gradskoj listi očekujem dva mandata što će nas učiniti nezaobilaznom strankom kad je u pitanju biranje gradonačelnika i odluka u Gradskom vijeću'', rekao je i dodao kako su na proteklim izborima povećali broj vijećnika te da ih to ''legitimira kao političkog čimbenika među Hrvatima ali i u cijeloj BiH''.

Slaven Princ, nositelj liste HDZ-a 1990, je rekao kako ga motivira na politički angažman to što se odlazi iz Mostara zbog nepravde i nejednakih mogućnosti.

''To je veliki motiv. A što se tiče sporta mašim da se mogu napraviti veliki koraci. Sramota je da nakon 30 godina još uvijek pričamo o sportskoj dvorani. Projekt koji je započet ne može biti održiv i tražit ćemo drugo rješenje'', rekao je.

Cvitanović je podsjetio i na zadovoljstvo ostvarenim rezultatom na nedavno održanim lokalnim izborima, na kojima se Hrvatska demokratska zajednica 1990 dokazala kao druga najjača stranka sa hrvatskim predznakom.

''Zadržali smo poziciju koju smo imali i 2016. godine, te smo povećali broj izabranih vijećnika, unatoč svim problemima i poteškoćama kroz koje je naša stranka prošla posljednje dvije godine. U ovom trenutku još ne možemo sa sigurnošću reći za koliko, ali broj vijećnika HDZ-a 1990 neće biti ispod 85 na području cijele BiH, što nas legitimira kao drugu stranku po snazi sa otprilike četvrtinom vijećnika među hrvatskim vijećnicima u BiH. Samostalno smo osvojili dva načelnička mjesta u općini Prozor- Rama i u Odžaku, a u koaliciji sa HNP u Tomislavgradu i načelnika općine Tomislavgrad kao i većinu u Općinskom vijeću . Ono što mi je posebno važno je da smo u koaliciji sa hrvatskim strankama u Središnjoj Bosni osvojili općine Novi Travnik, Vitez, te čekamo rezultate za Uskoplje, a vjerujemo kako će i u Uskoplju biti takav rezultat'', kazao je Cvitanović.

''Nažalost, izgubili smo nekoliko načelničkih i gradonačelničkih pozicija zbog toga što nismo mogli postići dogovor sa ostalim oporbenim strankama, ali i u tim općinama sudjelovat ćemo značajno u kreiranju odluka u općinskim vijećima, prvenstveno u gradu Livnu gdje sa partnerima u ovom trenutku imamo većinu'', dodao je Cvitanović.

Kopirati
Drag cursor here to close