'Oslobođenja' Glamoča, Drvara ...

HBŽ: Dosta je ponižavanja srpskih povratnika, spremni za kontra prosvjede

Broćeta je poručio kako neće dozvoliti da srpska djeca uče lažnu i izopačenu povijest , da budu ponižavana tako što uče hrvatske riječi i sjede u obrazovnim ustanovama na kojima se vijore šahovnice i hrvatske zastave.
Vijesti / Politika | 13. 07. 2019. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta poručio je da su Srbi u Herceg-bosanskoj županiji spremni da organiziraju kontra prosvjede ukoliko bude realizirana inicijative županjskog odbora HDZ BiH o obilježavanju 24 godine od "oslobođenja Glamoča, Drvara i Bosanskog Grahova", te da je dosta ponižavanja srpskih povratnika.

Broćeta je rekao da je inicijativa o obilježavanju 24 godine od, kako navode, „oslobođenja Glamoča, Drvara i Bosanskog Grahova“, koju je nedavno usvojio livanjski ŽO HDZ BiH, sraman i ponižavajući akt koji unosi nemir u malobrojno srpsko stanovništvo u ovoj županiji .

On je dodao da su oni koji se predstavljaju kao "osloboditelji" Drvara, Glamoča i Bosanskog Grahova od ovih gradova napravili tri Černobila i Srbima starosjediocima ugasili svaku nadu za bolje sutra“.

"Ovim putem bih postavio javno pitanje onima koji su predložili i usvojili ovakav sraman akt – koliko je Hrvata protjerano iz Drvara 1995. godine i koliko u njemu ima hrvatskih obitelji starosjedilaca", pita Broćeta.

Prema njegovim riječima, ovo pitanje će dati odgovor da li je Drvar oslobođen ili otet, razoren i opljačkan, što se i danas vidi.

Broćeta je poručio kako neće dozvoliti da srpska djeca uče lažnu i izopačenu povijest , da budu ponižavana tako što uče hrvatske riječi i sjede u obrazovnim ustanovama na kojima se vijore šahovnice i hrvatske zastave.

"Dosta je gaženja preko Srba povratnika… Spremni smo organizirati kontra prosvjede ako dođe do obilježavanja stravičnog progona srpskog stanovništva. Podršku ćemo zatražiti od Republike Srpske i Srbije", istaknuo je Broćeta, prenosi Srpskainfo.

Livanjski mediji objavili su da je na 10. Izbornoj skupštini Županjskog odbora HDZ BiH Livno usvojena inicijativa o obilježavanju 24 godine od "oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara", uz prijedlog da to bude uz vojne počasti i u nazočnosti visokih dužnika 28. srpnja u Bosanskom Grahovu, 29. srpnja u Glamoču i 13. rujnu u Drvaru, gdje bi trebalo da bude centralni skup.

Kopirati
Drag cursor here to close