Odluka

Ovo bi mogao biti sastav nove Vlade HBŽ

Uz Ivana Vukadina kao predsjednika Vlade HBŽ, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa bit će Gordana Nakić iz Livna, za ministra unutarnjih poslova predložen je Mario Lovrić iz Kupresa.
Vijesti / Politika | 18. 12. 2020. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Tomislavnews / Odluka

Povjerenstvo za izbor i imenovanje Skupštine Hercegbosanske županije na današnjoj sjednici utvrdilo je Prijedlog Odluke o razrješenju predsjednika Vlade HBŽ-a i ministara u Vladi, te usvojilo Prijedlog Odluke o potvrđivanju nove Vlade HBŽ-a u sljedećem sastavu:

Uz Ivana Vukadina kao predsjednika Vlade HBŽ, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa bit će Gordana Nakić iz Livna, za ministra unutarnjih poslova predložen je Mario Lovrić iz Kupresa.

Ministar financija bit će Draško Dalić iz Livna, a ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Božo Perić iz Livna.

Livnjak Hikmet Hodžić bit će ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Na čelo ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih dolazi Momčilo Bajić iz Drvara, a ministar pravosuđa i uprave bit će Milan Bašić iz Drvara.

Ministrica gospodarstva će biti Dijana Puzigaća.

Ova odluka stupa na snagu danom usvajanja i objavit će se u ''Narodnim novinama'' Hercegbosanske županije.

Dodajmo da je predsjednik županijske Skupštine, Jozo Ćosić, za ponedjeljak 21. prosinca, u 11 sati, zakazao izvanrednu sjednicu Skupštine Hercegbosanske županije s Prijedlogom Odluke o razrješenju županijske Vlade te Prijedlogom odluke Odluke o potvrđivanju nove Vlade, piše Tomislavcity.

Podsjećamo da Hercegbosanska županija više od dvije godine nema Vladu, odnosno ima Vladu u tehničkome mandatu, a glavni razlog tomu su prijepori na relaciji Livno-Tomislavgrad, odnosno u do jučer vladajućem HDZ-u.

Za potvrdu nove Vlade potrebne su dvije trećine glasova u Skupštini HBŽ-a, tj. 17 ruku.

Kopirati
Drag cursor here to close