Pao dogovor

HBŽ dobila Vladu - Ivan Vukadin novi premijer

Na sjednici Skupštine ove županije, većinom glasova razriješena je Vlada Ivana Jozića te potvrđena nova Vlada na čelu s Ivanom Vukadinom.
Vijesti / Politika | 21. 12. 2020. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegbosanska županija dobila je novu Vladu na čelu s premijerom Ivanom Vukadinom.

Na sjednici Skupštine ove županije, većinom glasova razriješena je Vlada Ivana Jozića te potvrđena nova Vlada na čelu s Ivanom Vukadinom.

Mandatar Ivan Vukadin tijekom sjednice predložio je sastav nove vlade i smjernice njezinoga rada.

''Nakon općih izbora 2018. došlo je vrijeme završiti priču o Vladi HBŽ-a, uz sve ono što se događalo i što će se događati u idućem periodu. Zahvaljujem na ukazanome povjerenju za sastav Vlade, pogotovo sudionicima pregovora iz svih klubova na ustrajnome i korektnome pristupu da se dobije vlada koja će rješavati probleme koje muče njezine stanovnike. Vlada će imati samo pola mandata, ali smo odlučni u te dvije godine obaviti posla koliko ga neki ne bi napravili ni u dvostruko dužem mandatu. Učinit ćemo sve da HBŽ bude primjer čitavoj BiH, pokazujući da su dogovori mogući, unatoč političkim razlikama i oprečnim interesima. Pregovori koji su predugo trajali pokazali su da se kompromis može naći. Kompromis je uvijek gubitak i dobitak za svaku stranu. Na kraju, birači su nas birali kako bi radili, a ne samo pregovarali. Bit ću prvi koji će raditi na ostvarenju programa'', kazao je, između ostaloga Ivan Vukadin, prenosi TomislavCity.

Među osnovnim smjernicama programa nove vlade Vukadin je rekao:

''Ustav – kompas koji smo se svi obvezni držati i on je veliki korak u našem djelovanju; sustavno i odgovorno djelovanje na suzbijanju širenja pandemije koronavirusa koja je pogodila najbespomćnije u našem društvu – borbu protiv širenja pandemije i umanjenje gospodarskih i socijalnih posljedica te savjetovanje sa stručnjacima kako bi ograničenja bila podnošljivija'', 

Uz poduže predstavljanje programa, Vukadin je najavio transparentnost i odgovornost u radu kroz ažuriranje svih podataka o trošenju javnoga novca s ciljem da HBŽ bude najtransparentnija županija u BiH, te jačanje domaćega gospodarstva i povezivanje s dijasporom.

Podsjetimo, do preslagivanja Vlade u ovoj županiji došlo je nakon lokalnih izbora na kojima je HDZ BiH izgubio vlast u Tomislavgradu, gdje su nekadašnji članovi ove stranke formirali novu stranku i preuzeli vlast.

Sastav Vlade HBŽ

mr.sc. Ivan Vukadin dipl.pol. iz Tomislavgrada, predsjednik Vlade,

Gordana Nakić, prof. razredne nastave iz Livna, ministrica znanosti prosvjete, kulture i športa,

Mario Lovrić, dipl. kriminalist iz Kupresa, ministar unutarnjih poslova,

Draško Dalić, dipl. ing poljoprivrede iz Livna, ministar financija,

Božo Perić, mag. računarstva iz Livna, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva,

dr.sc. Hikmet Hodžić, dipl. oecc iz Livna, ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zašite okoliša,

Momčilo Bajić, ing. prometa iz Drvara, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih,

Milan Bašić, mag. prava iz Drvara, ministar pravosuđa i uprave,

Dijana Puzigaća, dipl. politolog iz Drvara, ministrica gospodarstva

Kopirati
Drag cursor here to close