Bez blokada

Hahn: Važno je adekvatne odgovore na Upitnik dostaviti što je prije moguće

''Najvjerojatnije ćemo, ako ne dođe do bilo kakvih bezrazložnih političkih blokada taj posao završiti do kraja ove godine, plus-minus sedam ili deset dana'', naveo je Zvizdić.
Vijesti / Politika | 04. 12. 2017. u 11:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Susret Zvizdić - Hahn /Fena

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je nakon susreta s povjerenikom za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom izjavio novinarima da je informirao Hahna o nekoliko bitnih procesa koji se nalaze u različitim fazama realizacije, prije svega o Upitniku Europske komisije i o dosadašnjem stupnju realizacije odgovora iz Upitnika.

''Najvjerojatnije ćemo, ako ne dođe do bilo kakvih bezrazložnih političkih blokada taj posao završiti do kraja ove godine, plus-minus sedam ili deset dana'', naveo je Zvizdić.

Po njegovim riječima, otprilike 85 posto odgovora iz Upitnika je već prevedeno, preko 96 posto odgovora je dogovoreno na domaćim jezicima i ide u prijevod i otprilike jedan ili dva posto odgovora ćemo završiti u drugim nivoima tijela Mehanizma koordinacije.

Zvizdić je informirao povjerenika Hahna i o trenutnoj situaciju u vezi sa setom zakona koji su vezani za trošarine.

Povjerenik Hahn je kazao da kako se približava kraj godine, njegova želja je bila da dođe u posjetu BiH i još jednom podsjeti na europske perspektive ove zemlje.

Video:  Susret Hahn - Zvizdić

''Meni je zadovoljstvo čuti da cijeli niz vrlo važnih mjera koje su preostale, ne samo da su pripremljene, nego su pred njihovim okončanjem. Najvažnija od njih trenutačno je dostavljanje odgovora na Upitnik'', naveo je povjerenik Hahn.

Dodao je da je važno, u tom kontekstu, adekvatne odgovore dostaviti što je prije moguće, „iako bi vi mogli sa svoje strane pokrenuti određene interne procese, odnosno zadržati dinamiku rada i sa naše strane". 

Tijekom posjete povjerenika Hahna našoj zemlji planirani su susresti s državnim i entitetskim dužnosnicima s kojima će europski povjerenik razgovarati o reformama i procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close