Savjeti Predsjedništvu

Hahn s Predsjedništvom o EU putu, formiranju vlasti, političkoj situaciji...

Ovom prigodom je potaknuo članove Predsjedništva BiH da nastave surađivati
Vijesti / Politika | 28. 03. 2019. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili povjerenika za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesa Hahna.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zadovoljstvo intenzitetom posjeta na visokoj razini s dužnosnicima Europske unije, što svjedoči posvećenosti europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine.

Povjerenik Hahn je pozdravio odobrenje Predsjedništva BiH za zaključivanje Sporazuma o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama u regiji Zapadnog Balkana. Ovom prigodom je potaknuo članove Predsjedništva BiH da nastave surađivati i predano raditi na provođenju ranije usuglašenih reformskih procesa, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Foto: PR Predsjedništvo BiH / Predsjedništvo s Johannesom Hahnom

Razgovarano je o političkoj situaciji u zemlji,  naglaskom na formiranje vlasti na svim razinama u BiH, koja bi dala dodatni poticaj europskom putu zemlje.

Tema sastanka je bila i dostava Mišljenja Europskog povjerenstva o spremnosti BiH za dobivanje statusa kandidata za članstvo u EU. Iskazana je opredijeljenost i posvećenost ispunjenju uslova za formiranje Mišljenja u tijeku ovog mandata Europskog povjerenstva. Preporuke iz Avisa će biti mapa puta za reformske procese iz svih područja značajnih za ukupan napredak i razvitak zemlje.

U tom kontekstu, članovi Predsjedništva BiH su istaknuli opredijeljenost za nastavak socio-ekonomskih reformi, intenziviranje borbe protiv korupcije i stvaranje povoljnih uvjeta za investicije i otvaranje novih radnih mjesta.
 
Članovi Predsjedništva BiH su iskazali nadu da će, po dostavljenom Mišljenju Europskog povjerenstva, zemlje članice Europske unije pozitivno odlučiti o daljnjem putu BiH, odnosno dodijeliti status kandidata Bosni i Hercegovini u što skorijem vremenskom roku.

Foto: PR Predsjedništvo BiH / Razgovarano je o političkoj situaciji u zemlji
Kopirati
Drag cursor here to close