Jeftini politički poeni

Grubeša: Inicijativa za moju smjenu je čisti populizam

Reagirajući na inicijativu Privremene istražne komisije za utvrđivanje stanja u pravosuđu parlamenta BiH o njegovoj smjeni koju je danas komisija izglasovala, Grubeša kaže da je neistina da se ispričao pola sata prije sjednice.
Vijesti / Politika | 02. 02. 2021. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar pravde u Vijeću ministara Јosip Grubeša, komentirajući za Srnu inicijativu za njegovu smjenu, ocijenio je da su u pitanju populističke izjave i inicijative sa ciljem skupljanja jeftinih političkih poena.

''Ovakve izjave i inicijative nikada nisu dale nikakav rezultat, osim što se njima bespotrebno i štetno dovodi u zablude svekolika javnost, koja je i bez toga opterećena svakodnevnim realnim problemima. Vjerovao sam da smo prerasli ove dječje bolesti, ali očigledno nisam bio u pravu'', rekao je Grubeša.

Reagirajući  na inicijativu Privremene istražne komisije za utvrđivanje stanja u pravosuđu parlamenta BiH o njegovoj smjeni koju je danas komisija izglasovala, Grubeša kaže da je neistina da se ispričao pola sata prije sjednice.

''To što tvrde je notorna neistina jer sam 72 sata prije zakazanog termina uputio službeno pismo u kojem Komisiju obavještavam o svojoj objektivnoj spriječenosti da nazočim planiranom sastanku, što se veoma lako može provjeriti iz korespodencije mog ureda'', rekao je Grubeša.

On ističe da je ovo Komisija Zastupničkog doma, a ne Parlamentarne skupštine, a kako se dogodilo da taj akt nisu vidjeli ranije, kaže, to moraju provjeriti sa svojim službama.

''U najmanju je ruku nekorektno je stavljati teret odgovornosti na mene i takve insinuacije medijski eksploatirati, te na taj način direktno napadati na moj i ugled stranke iz koje dolazim. Ako su im to bile namjere, a teško se oteti utisku da nisu, onda su itekako nečasne'', poručio je Grubeša.

On je naglasio da Komisija radi već više od pola godine, pa ne može racionalno prosuditi razloge hitnosti i zašto se nije mogao predložiti neki novi termin, osim ako cilj nije bila ova medijska hajka.

''Nikada nije bilo sporno da se odazovem i nazočim, ali upravo zbog neodložnih obaveze i trenutne spriječenosti sam i uputio citirano pismo'', rekao je Grubeša.

On kaže da je spreman da se odazove i sudjelujena sjednicama, ali one moraju biti u demokratskoj atmosferi i u atmosferi međusobnog uvažavanja.

''U takvom ambijentu, koji se podrazumjeva i očekuje od ovog visokog doma, u svako vrijeme sam spreman nazočizi i pričati o reformi pravosuđa, ali ne u lovu na vještice, na što su se pretvorila ova posljednja neprijatna zbivanja, za mene osobno, ali i po ugled ovog doma'', poručio je Grubeša.

Današnjoj sjednici Komisije nije se odazvao ministar pravde u Vijećuministara Јosip Grubeša, nakon čega je Komisija pokrenula inicijativu za njegovu smjenu koju će podnijeti Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH zbog, kako su naveli, lošeg rada i neodazivanja sjednicama komisije.

Kopirati
Drag cursor here to close