Bilateralni sporazum

Ministri razgovarali o izmjenama sporazuma zbog bjegunaca

Dogovoreno je da će se u budućem periodu rješavati i pitanje provođenja Ugovora o sukcesiji, kao i omogućiti uvid u imovinu i način stjecanja iste državljanja BiH u Republici Hrvatskoj i obrnuto.
Vijesti / Politika | 01. 06. 2021. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar pravde BiH Josip Grubeša sastao se s ministrom pravosuđa i uprave Republike Hrvatske Ivanom Malenicom.

Teme sastanka bile su suradnja iz djelokruga pravosuđa dviju država s posebnim naglaskom na međudržavne sporazume - Sporazum između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o međusobnom priznanju i izvršavanju stranih sudskih presuda u kaznenim stvarima te Ugovor između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o izručenju.

Svjesni posljednjih događanja, izražena je dobra volja i zaintersiranost obje države za unaprjeđenjem suradnje i rješavanjem svih otvorenih pitanja iz djelokruga pravosuđa, samim time i mogućnost pokretanja postupka izmjene bilateralnog sporazuma između BiH i RH kojim je regulirano izvršenje kaznenih sankcija, s ciljem pronalaska zajedničkog rješenja oko neusaglašenih stavova.

Kroz otvoreni razgovor dogovoreno je da će se u budućem periodu rješavati i pitanje provođenja Ugovora o sukcesiji, kao i omogućiti uvid u imovinu i način stjecanja iste državljanja BiH u Republici Hrvatskoj i obrnuto.

Na kraju sastanka, zaključeno je da su obje strane složne za daljnji nastavak dijaloga i suradnje na pitanjima međunarodne pravne pomoći dviju susjednih zemalja kao jednog od preduvjeta za razvoj i jačanje dobrih bilateralnih odnosa između dvije države.

U sklopu posjete Bosni i Hercegovini, izaslanstva Ministarstva pravosuđa i uprave RH I Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH, u pratnji ministra Grubeše posjetili su Zavod za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close