Ured člana Predsjedništva

Gratz traži istragu: Suradnici Bakira Izetbegovića šire govor mržnje

Gratz smatra da se konačno moraju zaustaviti negativne kampanje, koje bez interesa za državu provode na društvenim mrežama "aktivisti SDA i Izetbegovićevi savjetnici.
Vijesti / Politika | 04. 12. 2017. u 21:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni zastupnik Dennis Gratz traži provođenje unutrašnje istrage u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine o širenju govora mržnje od pojedinih zaposlenika/savjetnika u kabinetu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Gratz smatra da se konačno moraju zaustaviti negativne kampanje, koje bez interesa za državu provode na društvenim mrežama "aktivisti SDA i Izetbegovićevi savjetnici, te da oni nemaju veze sa 'odnosima s javnošću', već sa amaterskim odnosom prema funkciji savjetnika u kabinetu člana Predsjedništva". 

Također upozorava da su oni su "govor mržnje i kampanje javnog linča novinara i novinarki provodili i provode za vrijeme radnog vremena sa svojih radnih mjesta u Predsjedništvu".

''Građani BiH plaćaju da neki pojedinci pišu statuse i komentare po društvenim mrežama. Ako im je to stvarno posao neka član Predsjedništva izađe pred javnost i kaže: Da, ja sam im povjerio kao zadatak koji su jedino sposobni obavljati da komentiraju na Facebooku društvene događaje i napadaju javne djelatnike, novinare i neistomišljenike. Pa neka onda javnost prosuđuje po tome o Izetbegoviću'', kazao je Gratz.

On se također nada da će član Predsjedništva Bakir Izetbegović pokrenuti istragu i tražiti utvrđivanje odgovornosti.

''Iza Vučića i Grabar-Kitarović stoji tim profesionalaca koji nam kontinuirano nameću teme od kojih se mi moramo kao 'braniti', umjesto da mi postavljamo pitanja i tražimo odgovore. Ja kao građanin BiH smatram da našoj državi šteti loš kabinet člana Predsjedništva, koji umjesto da ovih dana pažljivo radi na porukama koje naša zemlja šalje nakon presuda u Hagu, odlučuje da je bitnije za zemlju vrijeđati i provocirati neovisne medije i novinare'', zaključio je Gratz u priopćenju za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close