Prva sjednica

Gradsko vijeće Livna imenovalo članove 14 radnih tijela

Vijećnici su donijeli odluku o dodjeli u zakup poslovnog prostora Turističkoj zajednici Grada Livna, a riječ je o prostoru u središtu grada na Trgu kralja Tomislava, koji se Turističkoj zajednici dodjeljuje bez naknade.
Vijesti / Politika | 11. 03. 2021. u 18:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prvoj sjednici Gradskog vijeća (GV) Livna u četvrtak su jednoglasno, na prijedlog Povjerenstva za izbor, imenovanja i administrativna pitanja, podržani prijedlozi za imenovanje članova 14 radnih tijela Vijeća.

Vijećnici su također donijeli odluku o dodjeli u zakup poslovnog prostora Turističkoj zajednici Grada Livna, a riječ je o prostoru u središtu grada na Trgu kralja Tomislava, koji se Turističkoj zajednici dodjeljuje bez naknade.

Kako je za Fenu kazala predsjednica Gradskog vijeća Livna Hana Milak, točka dnevnog reda gdje se trebao izabrati vršitelj dužnosti predsjednika Turističke zajednice Livno odgođena je iz razloga što je utvrđeno da je predloženi kandidat u sukobu interesa jer je na poziciji zastupnika u Skupštini Hercegbosanske županije (HBŽ).

Vijećnici su također donijeli odluku o ustupanju na korištenje bez naknade novoizgrađeni objekt namijenjen za glazbeno obrazovanje Osnovnoj glazbenoj školi Franjo Vilhar, dok je Zaključkom odlučeno da buduće sjednice Gradskog vijeća izravno prenosi Radio Livno.

Donesen je i zaključak kojim je dana suglasnost na imenovanje ravnatelja Osnovne glazbene škole Franjo S. Vilhar i to Mladena Jelovića kojega je, nakon obavljene natječajne procedure, na tu dužnost imenovao Školski odbor na mandatno razdoblje od četiri godine.

Kao nadopuna na dnevnom redu današnje sjednice Gradskoga vijeća Livna bila je i Odluka o raspisivanju javnog oglasa za izbor tri člana Gradskog izbornog povjerenstva Livna zbog skorašnjeg isteka mandata. Odluka je jednoglasno usvojena.

Vezano za odluku o osnivanju privremenog Povjerenstva za dubinsku analizu i reviziju izvršenja Proračuna grada Livna za 2020. godinu i dubinsku analizu povezanih društava grada u periodu od 2016. do 2020. godine, predsjednica Gradskog vijeća kazala je da su se našle određene pravne nedoumice koje bi se trebale riješiti u idućem razdoblju, te bi se ova točka mogla naći na jednoj od idućih sjednica.

Kopirati
Drag cursor here to close