Nova uloga

Vedran Markotić izabran za v.d. gradonačelnika Ljubuškog

Nakon glasanja, nazočnima se obratio sada već bivši bivši gradonačelnik Nevenko Barbarić koji je svom nasljedniku poželio sreću.
Vijesti / Politika | 21. 07. 2020. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vedran Markotić, dosadašnji direktor Javnog poduzeća "Parkovi" d.o.o. Ljubuški izabran je za vršitelja dužnosti gradonačelnika Ljubuškog na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća.

U Gradskoj vijećnici Markotić je najprije razriješen dužnosti direktora J.P. Parkovi, a potom je izabran za v.d. gradonačelnika.

Nakon glasanja, nazočnima se obratio sada već bivši bivši gradonačelnik Nevenko Barbarić koji je svom nasljedniku poželio sreću.

Istaknuo je kako odlazi s mjesta gradonačelnika zadovoljan činjenicom da je Ljubuški danas ljepša i urbanija sredina.

''Uistinu je izazovno vrijeme iza nas, vrijeme ekonomskih kriza i različitih previranja. Prebrodili smo sve ovo'', istaknuo je Barbarić i zahvalio se sugrađanima na velikoj potpori na izborima za Sabor RH te dodao kako će i s funkcije sabornika biti na raspolaganju svim sugrađanima, ne samo u Ljubuškom nego i u BiH.

Čestitao je Markotiću na izboru na ovu izazovnu dužnost i rekao kako vjeruje da će njegov nasljednik voditi i grad Ljubuški s istim uspjehom kao što je dosad vodio ''Parkove''.

''Cijenim da je to nekakav logičan slijed, gospodin Markotić je zadnjih pet godina vodio JP Parkovi. Cijenim da se napravio značajan iskorak u sferi komunalnih djelatnosti u Ljubuškom. Naši sugrađani znaju da to ranije nije tako bilo i ne sumnjam u uspješno obavljanje i ove dužnosti'', poručio je Barbarić.

Markotić se pak u svom obraćanju zahvalio Gradskom odboru HDZ-a BiH na čelu s Tonijem Kraljevićem jer su mu dali povjerenje da vrši ''ovu odgovornu i izazovnu funkciju''.

''Ovo su izazovna vremena. Mislim da to ne treba posebno obrazlagati. Pandemija nas je sve skupa pogodila i samo zajedničkim radom i sinergijom Gradskog vijeća, mene kao v.d. gradonačelnika, te svih stručnih službi ćemo moći olakšati našim sugrađanima ova teška vremena'', rekao je Markotić te podsjetio kako je Grad Ljubuški bio među prvima koji je osigurao konkretnu pomoć gospodarskim subjektima u vremenu pandemije.

Istaknuo je tri prioriteta u svom budućem radu.

''Gospodarstvo je broj jedan. U ova izazovna vremena moramo raditi na tome da privučemo investitore i zadržimo već postojeće. Moramo raditi na tome da krivulja zaposlenosti ide prema gore. Drugi prioritet je da trebamo biti na usluzi našim žiteljima u ovo vrijeme pandemije. Treći prioritet su infrastrukturni projekti. Naš dosadašnji gradonačelnik Nevenko Barbarić je kroz svoja četiri mandata, posebno u zadnje vrijeme, započeo dosta infrastrukturnih projekata. Povlačili smo sredstva iz EU fondova, tako da moramo nastaviti s tim. Ne smijemo stati. Sve ono što se radilo po mjesnim zajednicama mora se nastaviti dalje raditi, moramo dizati kvalitetu života naših ljudi. Što se tiče vodoopskrbe, ostao je još potez Studenci-Stubica koji nema završenu gradsku vodoopskrbnu mrežu. Doveli smo vodopskrbu u Vojniće, Dole i Gredu uz pomoć Vlade RH. Ostali su nam još Studenci i Stubica i kada se to završi Ljubuški će biti jedina sredina u Zapadnohercegovačkoj županiji gdje bi sva sela imala gradsku pitku vodu. Od toga sigurno nećemo odustati'', poručio je Markotić.

Naveo je kako će nastaviti pomagati ljubuške poljoprivrednike, vinare, a posebno je istaknuo da će pomagati braniteljskim udrugama.

''Njima svi moramo biti zahvalni, posebno mi mlađi koji smo bili djeca u tom vremenu. Moramo njima biti na raspolaganju'', dodao je.

Na pitanje o gradskim financijama, rekao je kako preuzima grad sa stabilnim financijskim stanjem.

''Budući da sam kao dio javnog poduzeća ''Parkovi'' bio svakodnevno naslonjen na poslovanje Gradske Uprave i na rad Nevenka kao gradonačelnika, dobro sam upoznat sa stanjem. Grad Ljubuški je u stabilnom financijskom stanju, tu nema nikakvih dubioza'', rekao je Markotić i dodao kako će ipak osjetiti posljedice pandemije, zbog smanjenih prihoda od turizma i smanjenja PDV-a.

''To nas ništa ne abolira da mi ne pokušamo što više svojim radom i trudom nadoknaditi taj minus'', poručio je.

Za medije je nakon sjednice otkrio kako će ga u Parkovima zamijeniti Nikica Vučić, javlja Radio Ljubuški.

Kopirati
Drag cursor here to close