Sve prekršio

Gradonačelnik Trebinja ne nosi masku, sudjeluje na skupu s više od 50 osoba

Na liturgiji je nazočio i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je zajedno sa gospodarstvenicima i sveštenstvom sudjelovao u obredu.
Vijesti / Politika | 15. 05. 2020. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Trebinja prije dva dana sudjelovao je na liturgiji u selu Mrkonjići prilikom čega, uz nazočnost više stotina vjernika, nije nosio zaštitnu masku, niti je poštovao propisanu fizičku distancu, piše Buka.

Obred bez maski

U selu Mrkonjići kod Trebinja i ove godine se 12. svibnja okupio veliki broj vjernika povodom praznika posvećenog Svetom Vasiliju Ostroškom i Tvrdoškom čudotvorcu, gdje je služena Sveta arhijerejska liturgija.

Na liturgiji je nazočio i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić koji je zajedno sa gospodarstvenicima i sveštenstvom sudjelovao u obredu.

Ono što je iznenadilo i šokiralo mnoge građane Trebinja jeste činjenica da je Ćurić, kao prvi čovjek grada i netko tko svakodnevno upozorava svoje sugrađane na poštivanje mjera za prevenciju pandemije virusa korona, napravio niz prekršaja. On je sudjelovao na skupu na kojem je bilo preko 50 ljudi, nije nosio zaštitnu masku i nije poštovao pravilo fizičke distance.

Za sve ove prekršaje u Republici Srpkoj su propisane i kazne. Točnije, novčanom kaznom od 100 do 300 KM kaznit će se svaka osoba ako ne poštuje izvanredne mjere kojima je naloženo korištenje osobne zaštitne opreme, pridržavanje fizičke distance ili drugih izvanrednih mjera.

Zašto riskirate?

Ipak, ova pravila nisu važila za gradonačelnika Trebinja 12. svibnja iako je upravo on bio jedan od glavnih zagovornika poštovanja svih donesenih mjera zaštite i kažnjavanja nesavjesnih građana, koje je nerijetko i kritizirao zbog njihovog ponašanja.

Pa je tako, prije samo nekoliko dana Ćurić oštro poručio svojim sugrađanima da se uozbilje i da ne dopuste da netko strada upravo zbog neodgovornog ponašanja.

"Svima se može desiti (da se zaraze), ali nemojte da vam pričamo od samog početka šta sve prolaze ovi ljudi. U iščekivanju nalaza testa, vjerujte da tu minut traje godina, kad razgovaramo sa njima. Da li treba da dođete u takvu situaciju? Zašto to rizikujete? Pa onda da budete u nekoj karanteni ili kućnoj izolaciji, samoizolaciji. Zašto sve to riskirate, samo zato što ne poštujete procedure i propise. Vijeće Stožera za vanredne situacije grada Trebinja svima je, opet, poštujte odluke koje smo donijeli, kako na lokalnoj, tako i na republičkoj razini i nema razloga za brigu", poručio je Ćurić koji je ipak odlučio da zbog nečeg vrijedi riskirati i dovesti sebe i svoje sugrađane u situaciju da se zbog neodgovornosti pojedinaca, kao što je on, nađu u nezahvalnoj poziciji.

Ono što dodatno zabrinjava jeste podatak da je Ćurić svojim postupcima dao primjer i ostalim građanima Trebinja koji su u posljednja dva dana masovno izbjegavali nošenje zaštitnih maski u gradu, navodi Buka.

Kopirati
Drag cursor here to close