Spasimo Drinu

Gradonačelnik Goražda: Nema toga tko će zaustaviti milijunske projekte

Gradonačelnik ističe da nema osnova za ovakve optužbe, jer se donose investicije i priprema obrana od eventualnih poplava u budućnosti, kakve su zadesile BPK prije 10 godina.
Vijesti / Politika | 06. 06. 2020. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Goražda izašli su na prosvjede zbog izgradnje zidova uz obalu rijeke Drine, koji na nekim dijelovima dostižu visinu do tri metra.

Smatraju da se pravio ruglo i uništava ljepota grada. S druge strane gradonačelnik ističe da nema osnova za ovakve optužbe, jer se donose investicije i priprema obrana od eventualnih poplava u budućnosti, kakve su zadesile BPK prije 10 godina.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović za prosvjede kaže da su politički. I dodaje da neće biti zid visok tri metra i više, na svim dijelovima duž rijeke Drine, nego da će biti izgrađen montažni zid koji će po potrebi da se podiže na određenu visinu ukoliko dođe do poplava. Ramović najavljuje najljepše šetalište sa zidovima u državi.

Svjetska banka dala je kredit Federaciji BiH za realizaciju ovog projekta. Gradonačelnik očekuje još 20 milijuna, ukoliko ih kaže banka ne preusmjeri u druge namjene, što je cilj njegovih političkih oponenata. Ramović prizanje da je prije nekoliko godina Elektroprivreda vršila ispitivanja za hidrocentrale i dobila suglasnost od Općinskog vijeća Goražda, ali ono nikad nije izvršeno.

"Ne negiram uopće da će biti. Ovo nema veze jedno s drugim. Ali kad građanima povežete i režirate, onda se meni napakuje. Nema toga ko će zaustaviti projekte u Goraždu – milijunske! Jer su sigurno oni izvjesni", ističe Ramović.

Izvjesno je da se građnja obaloutvrda nastavlja, to potvrđuju i slike sa terena. Cjelokuponi projekt obaloutvrda financira Federacija BiH kroz spomenuti kredit Svjetske banke, na čekanju je još više od 20 milijuna. Sve se provodi kroz Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te Agencije za vodno područje rijeke Save.

Kopirati
Drag cursor here to close