Malo mu

Gradonačelnik Metkovića dobiva povišicu: Tamo ne može živjeti od 9.500 kuna?!

Most ocjenjuje da se HDZ i njihovi koalicijski partneri služe svakom mogućom prilikom kako bi sebi osigurali korist
Vijesti / Politika | 03. 02. 2019. u 08:25 Bljesak.info
Kopirati
  / Donesena odluka kojom se bezrazložno povećava gradonačelnikova plaća na iznos od gotovo 11 tisuća kuna  dok je bivša gradonačelnica Katarina Taslak imala plaću 8000 kn

Most nezavisnih lista u subotu je reagirao na odluku metkovskoga Gradskog vijeća da se poveća plaća gradonačelniku te je ocijenio kako je “jasno da se HDZ i njihovi koalicijski partneri služe svakom mogućom prilikom kako bi sebi osigurali korist”, a posebno je izdvojio izjavu vijećnika Stipe Gabrića Jamba da se u Metkoviću ne može živjeti od 9.500 kuna.

Zamjenici će dobivati naknadu u iznosu od 3000 kn

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Most nezavisnih lista reagira na usvajanje izmjene Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i Odluke o naknadi za rad zamjenika gradonačelnika, a kojima se bespotrebno i bezrazložno povećava gradonačelnikova plaća na iznos od gotovo 11 tisuća kuna  dok je bivša gradonačelnica Katarina Taslak imala plaću 8000 kn. Isto tako novom odlukom zamjenici će dobivati naknadu u iznosu od oko 3000 kuna mjesečno umjesto 1 kune koliko je naknada bila dok je Most bio na vlasti, navodi se u priopćenju, koje prenosi Hina.

Most: HDZ i partneri se služe svakom prilikom da si osiguraju korist

Most ocjenjuje da se HDZ i njihovi koalicijski partneri služe svakom mogućom prilikom kako bi sebi osigurali korist te naglašava kako je vijećnik Stipo Gabrić Jambo obrazložio odluku riječima da se u Metkoviću ne može živjeti od 9.500 kuna.

„Jasno je da se HDZ i njihovi koalicijski partneri služe svakom mogućom prilikom kako bi sebi osigurali korist. Osim toga, posve su odcijepljeni od saznanja kako ljudi u njihovom gradu stvarno žive, od kolikih plaća i kako se preživljava ako nisi stranački podoban ili na poziciji sam sebi dizati plaću i privilegije, pa tako vijećnik Stipo Gabrić Jambo obrazlaže da se u Metkoviću ne može živjeti od 9.500 kuna i da bi njegov koalicijski partner Milan (gradonačelnik Dalibor Milan) i više trebao povisiti plaću, kupiti bolji gradski auto i zaposliti vozača”, izjavio je Mostov koordinator Milan Kapović.

Most: Sad vidimo čemu pozicije služe HDZ-u i Jambi

Po njegovim riječima, Nikola Grmoja i Katarina Taslak su se bili odrekli volonterske naknade kao zamjenici tadašnjeg gradonačelnika Bože Petrova.

“Znači, Grmoja se odrekao 72.000 kuna jer je kraće bio zamjenik volonter, dok se Taslak odrekla plaća u razdoblju od 6 mjeseci nakon završetka mandata, ukupnog iznosa od oko 300.000 kuna”, istaknuo je Kapović i poručio kako je “Most je dokazao da politika ne mora biti punjenje vlastitog džepa novcem građana, a sada ponovno vidimo čemu pozicije služe HDZ-u i Jambi“.

Kopirati