Vruća jesen u RS

Govedarica: Ustaška unuka ne može voditi Republiku Srpsku!

''Zar jedna ustaška unuka može da vodi srpski narod? I zar može bilo kome pričati o srpstvu i časti?", kazao je Govedarica.
Vijesti / Politika | 16. 09. 2018. u 08:36 Bljesak.info
Kopirati

"Zar ona, čiji je djed Pejo Marić bio ustaški satnik koji je satirao i palio srpska sela oko Dervente, a ujak borac Hrvatskog vijeća obrane, da pominje otadžbinski rat?! Ako išta zna o Vozući i koridoru, kao što se hvali, vjerovatno zna iz priča koje joj je ujak pričao. A ako je Hercegovka, sigurno nije iz istočne, nego zapadne Hercegovine, ili Herceg-Bosne, kako je njeni zovu", kazao je predsjednički kandidat SzP Vukota Govedarica, reagujući na izjavu predsjedničke kandidatkinje SNSD-a Željke Cvijanović, koja je ponovila više optužbi na račun Govedarice i njegove obitelji, kazavši, između ostalog, da je ona veći Hercegovac od njega.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nadao sam se da će ova kampanja proći u fer i korektnom tonu, da suprotna strana, onaj dvojac bez kormilara, neće utonuti u blato i laži, da se neće, ako ništa drugo, uplitati u stvari o kojima ništa ne znaju i o kojima trebaju šutjeti kao zaliveni", naveo je Govedarica.

"Međutim, nekoliko stotina metara od mjesta odakle je ustaša fra Miroslav Majstorović, fra sotona, krenuo u svoj ubilački pohod na srpsku nejač, Željka Cvijanović je osula paljbu po meni, spominjući otadžbinski rat'', kazao je Govedarica.

"Zar ona koja sve ove činjenice nije našla za shodno da demantira, hoće da bude predsjednica Republike Srpske?! Zar jedna ustaška unuka može da vodi srpski narod? I zar može bilo kome pričati o srpstvu i časti?", kazao je Govedarica.

Naglasio je da nije problem njeno hrvatsko, već njeno "ustaško porijeklo".

"Velika je razlika između to dvoje. Ona hoće da sakrije svoje ustaštvo šuteći o njemu, kao što se ušutila i oko onog snimka kada priznaje da su ona i njen SNSD parama kupili dva papka, kako ona naziva tu dvojicu zastupnika", naveo je Govedarica.

Dalje navodi da je mislio da to neće spominjati, jer to, kako kaže, narod već zna.

"Ne želim da se spustim u blato od kojeg je izgrađena čitava kampanja Željke Cvijanović, zato što ništa drugo i nema da ponudi. Ali, ne želim, niti mogu da ostanem tih kada se to blato baca na moj i obraz mog naroda. Osobno, mislio sam i još uvijek mislim da je u ovim izborima važnije nešto drugo: Željka Cvijanović ne može da biti predsjednica Republike Srpske jer nije sposobna da to bude! Ona je politička sjenka, politički bot i ovakvi napadi na protukandidata kojeg se plaši, svjesna pobijediti ne može, to samo potvrđuju. Na žalost po nju, njima se samo ukopava dublje u to svoje blato", poručio je Goverdarica.

Željka Cvijanović je ponovno Govedaricu nazvala "dezerterom" i da nije ni "kap krvi prolio za Srpsku", tvrdeći da je njena zasluga za stvaranje RS veća i da je ona veći Hercegovac od Govedarice.

Kopirati