Za Predsjedništvo BIH ili predsjednika RS

Govedarica: Šarović, Mićić i ja smo kandidati o kojima se razgovara

S druge strane, lidera SNSD-a Milorada Dodika ne zanima eventualna kandidatura Vukote Govedarice za predsjednika RS-a.
Vijesti / Politika | 04. 02. 2018. u 15:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da se o Mirku Šaroviću, Mići Mićiću i njemu razgovara kao mogućim kandidatima te stranke za predsjednika RS-a ili člana Predsjedništva BiH.

Kazao je da će Predsjedništvo i Glavni odbor SDS-a odlučiti o konačnom rješenju, te vjeruje da će postići dogovor o oba kandidata Saveza za promjene za dvije najvažnije funkcije na sljedećim izborima.

''Vjerujem da ćemo doći do zajedničkog dogovora i da će Glavni odbor izaći s jednim prijedlogom'', kazao je Govedarica novinarima u Banja Luci ističući da vjeruje da bi se ta odluka trebalo donijeti u sljedećih 15 do 20 dana.

Prethodno je za jednu od tih funkcija PDP predložio svoj počasnog predsjendika Mladena Ivanića, a Govedarica ističe da je on čovjek s velikim političkim kapitalom te da kandidati sadašnje opozicije u RS-u mogu jamčiti ozbiljne politike.

S druge strane, lidera SNSD-a Milorada Dodika ne zanima eventualna kandidatura Vukote Govedarice za predsjednika RS-a.

''To pitajte njega. Što ja imam s tim? Nemam ja ništa s tim i sigurno za njega glasovati neću'', dodao je Dodik.

Govedarica i Dodik su danas nazočili obilježavanju stradanja Srba od ustaškog pokolja u selima Drakulić, Motike, Šargovac i Rudniku Rakovac 1942. godine.

Dodik je rekao da od sadašnje Hrvatske očekuje da "prizna genocid i holokust koji je učinjen nad Srbima u Drugom svjetskom ratu", a Govedarica je izrazio nadu da se ovakvi zločini više nikada neće dogododiti te da je neophodno okretanje budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close