Neslaganja ministara

Godišnji plan za NATO ponovo skinut s dnevnog reda Vijeća ministara BiH

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak nedavno je izjavio kako on smatra da Nacionalni program BiH treba usvojiti novi saziv državne izvršne vlasti.
Vijesti / Politika | 12. 02. 2019. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine ponovno je skinulo s dnevnog reda Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018 – 2019. godine, a čije je usvajanje uvjet za aktivaciju Akcijskog plana za članstvo (MAP) BiH u NATO-u.

Na dnevni red današnje sjednice državne vlade kao jedna od točaka stavljen je i Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa Bosne i Hercegovine 2018 – 2019. godine, a čiji je predlagač Komisija za NATO integracijski proces BiH.

Zbog neslaganja ministara koji dolaze s teritorija bosanskohercegovačkog entiteta RS ovaj prijedlog ponovo je skinut s dnevnog reda. Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak nedavno je izjavio kako on smatra da Nacionalni program BiH treba usvojiti novi saziv državne izvršne vlasti.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uoči sjednice državne vlade obratio se javnosti navodeći kako su politička ozbiljnost i odgovornost, mir i stabilnost, socio-ekonomski razvoj i borba za vladavinu prava i dostojanstvo svakog građanina BiH su ključni zadaci svih dužnosnika i političkih stranaka.

Kopirati
Drag cursor here to close