Iskazano zadovoljstvo

GO SDA: Izmjena izbornog zakona najviše što se moglo dogovoriti za Mostar

Usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH u Parlamentu BiH, navode, još jedan je dokaz kako se do napretka u političkim odnosima može doći samo poštenim pregovaranjem i usuglašenim kompromisom.
Vijesti / Politika | 09. 07. 2020. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor SDA Grada Mostara izražava zadovoljstvo zbog konačnog pronalaska rješenja za održavanje lokalnih izbora, priopćeno je u četvrtak iz Gradskog odbora.

Usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH u Parlamentu BiH, navode, još jedan je dokaz kako se do napretka u političkim odnosima može doći samo poštenim pregovaranjem i usuglašenim kompromisom.

U Parlamentu BiH usvojeno rješenje je, smatraju, najviše što se u ovom trenutku moglo dogovoriti za Mostar i smatramo da je na kraju od najveće važnosti to što će građani Mostara moći ostvariti svoje pravo da biraju i da budu birani.

''Želimo ovim putem pohvaliti i ulogu međunarodne zajednice u postizanju dogovora oko izmjena Izbornog zakona. Angažman međunarodnih predstavnika i diplomata bio je od presudne važnosti, a na što smo i ranije u više navrata upozoravali'', stoji u priopćenju.

Sada kada su ostvareni svi preduvjeti za održavanje lokalnih izbora u Mostaru, političke stranke u gradu, tvrde, moraju učiniti sve da izborni proces prođe u duhu demokracije i poštivanja prava na drugačije mišljenje.

Stvarni problemi građana Mostara, navode, moraju se vratiti u fokus zanimanja politike, jer je to jedini način da ovaj grad razvije sve svoje potencijale i postane prosperitetno mjesto za život.

''Još jednom pozivamo sve stranke, kojima je na srcu jedinstveni i multietnički Mostar, da ujedinimo snage i na zajedničkoj i poštenoj platformi omogućimo istinsko zaživljanje ideje nepodijeljenog, demokratskog, ravnopravnog i za sve otvorenog Mostara'', priopćeno je iz Gradskog odbora SDA Mostar.

 
Kopirati
Drag cursor here to close