19. redovita sjednica

GO HDZ BiH: Što žurnije objaviti proračun za 2018. godinu kako bi se moglo nastaviti s projektima

Gradski odbor HDZ BiH smatra kako se proračun za 2018. treba objaviti što žurnije kako bi se moglo nastaviti s započetim projektima.
Vijesti / Politika | 19. 01. 2018. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar održao je 19. redovitu sjednicu u Domu HDZ-a BiH na kojoj je raspravljao o pripremama za 2018. godinu.

Razmatrane su stranačke aktivnosti, stanje oko procesa donošenja proračuna za Grad Mostar u 2018. godini i aktualna politička situacija u Mostaru s posebnim osvrtom na prijeko potrebno usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH sukladno presudama Ustavnog suda BiH.

''Izmjene Izbornog zakona BiH su nam potrebne kako bismo konačno imali ustavan, demokratski i bez diskriminacije izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara'', navode iz GO HDZ BiH Mostar.

Posebna pozornost je posvećena temi proračuna Grada Mostara za 2018. godinu. Na sjednici Federalne vlade usvojena je dopuna Zakona o proračunima u Federaciji BiH, a s tom izmjenom osigurava se kroz Zakon o proračunima tehnički način donošenja proračuna za Grad Mostar zbog specifične situacije. Sukladno navedenom Gradski odbor smatra da se proračun za 2018. treba objaviti što žurnije kako bi se moglo nastaviti s započetim projektima infrastrukture, uređenja gradskih javnih površina i rješavanja komunalnih obveza.

Gradski odbor je razmotrio rad u proteklom razdoblju i planove stranačkih aktivnosti za 2018. godinu s posebnim naglaskom na rad s temeljnim organizacijama HDZ-a BiH na području Mostara.

Izvješće o radu i planove za 2018. godinu podnijeli su predsjednica GO Zajednice žena Mostar Zdenka Leženić i predsjednik GO Mladeži Marko Zovko.

Kopirati
Drag cursor here to close