Jedinstvo pred izbore

Članice HNS-a dobit će upute za pregovore i koaliranje

Glavno vijeće je usvojilo prijedlog teksta političkog okvira koji je uputilo Predsjedništvu HNS na usvajanjei koji bi koristile sve političke stranke, nezavisne liste i pojedinci.
Vijesti / Politika | 16. 06. 2020. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je održana 11. Sjednica Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora.

Glavno vijeće HNS je, u okviru točke dnevnog reda ''Analiza stanja i smjernice djelovanja u okolnostima postojeće političke i institucionalne krize'', usvojilo prijedlog teksta političkog okvira koji uputilo Predsjedništvu HNS na usvajanjei koji bi koristile sve političke stranke, nezavisne liste i pojedinci koji participiraju u HNS-u u svim slučajevima pregovaranja i koaliranja s drugim političkim subjektima.

''Glavno vijeće je razmatralo određene informacije koje se odnose na namjensku proizvodnju. Zaključeno je da Odjel za sigurnost i analitiku kao i Odjel za gospodarstvo pripreme cjelovitu informaciju za narednu sjednicu Glavnog vijeća, a koja će obuhvatiti pitanja namjenske proizvodnje i skladištenja proizvoda'', stoji u priopćenju.

Navodi se i kako je voditelj Odjela za znanost i obrazovanje izvijestio članove Glavnog vijeća o poduzetim koracima oko uspostave digitalne platforme i organiziranja on-line nastave za učenike osnovnih i srednjih škola u okolnostima pandemije uzrokovanje Covid-19 Corona virusom uz pomoć Centar za IT Sveučilišta u Mostaru.

''Sveučilište u Mostaru u suradnji s Koordinacijom ministara i Odjelom za znanost i obrazovanje GV izradilo platformu preko koje je kroz sustav za e-učenje omogućen završetak školske godine u osnovnim i srednjim školama koje izvode nastavu po hrvatskom planu i programu, kao i završetak akademske godine na Sveučilištu u Mostaru'', navodi se.

''Glavno vijeće HNS u cijelosti podržava stav Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat po pitanju očitovanja o kandidaturi Selme Cikotića za ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH'', kažu.

Na kraju Glavno vijeće HNS-a, ''s obzirom da je opasnost od korona virusa (Covid-19) je još uvijek prisutna poziva sve građane na pridržavanje mjera i preporuka nadležnih tijela''.

Kopirati
Drag cursor here to close