Sastanči se

Glavni odbor SDP o izmjenama Statuta, moguće uvođenje zamjenika predsjednika

SDPBiH trenutno nema funkciju zamjenika predsjednika, već ima osam potpredsjednika.
Vijesti / Politika | 18. 05. 2019. u 08:33 Fena
Kopirati

Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine zasjedat će danas, kada bi članovi, između ostaloga, trebali razgovarati o pripremama za predstojeći sedmi Kongres stranke zakazan za 8. lipnja na kojem će se birati predsjednik.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je za Fenu kazao predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović, u okviru te točke dnevnog reda planirano je i utvrđivanje prijedloga kongresnih dokumenata koji bi 8. lipnja trebali biti usvajani, uključujući i prijedloge izmjena stranačkog statuta, u okviru kojih je i uvođenje funkcije zamjenika predsjednika SDP-a.

SDPBiH trenutno nema funkciju zamjenika predsjednika, već ima osam potpredsjednika. Inače o broju potpredsjednika odlučuje Glavni odbor, te u narednom sazivu broj potpredsjednika može biti i drugačiji.

Magazinović je dodao, da će na sjednici biti razmatrana aktualna politička situacija koja pored ostaloga podrazumijeva i probleme oko zastoja u formiranju vlasti nakon listopadskih parlamentarnih izbora, a bit će razgovora i o sve većem podizanju tenzija, ali i o formiranju novih političkih organizacija.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović kaže da je planirano i da Glavni odbor danas usvoji financijski izvještaj za prethodnu godinu kao i plan za ovu godinu.

Kopirati