Sastanči se

Glavni odbor SDP o izmjenama Statuta, moguće uvođenje zamjenika predsjednika

SDPBiH trenutno nema funkciju zamjenika predsjednika, već ima osam potpredsjednika.
Vijesti / Politika | 18. 05. 2019. u 08:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine zasjedat će danas, kada bi članovi, između ostaloga, trebali razgovarati o pripremama za predstojeći sedmi Kongres stranke zakazan za 8. lipnja na kojem će se birati predsjednik.

Kako je za Fenu kazao predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović, u okviru te točke dnevnog reda planirano je i utvrđivanje prijedloga kongresnih dokumenata koji bi 8. lipnja trebali biti usvajani, uključujući i prijedloge izmjena stranačkog statuta, u okviru kojih je i uvođenje funkcije zamjenika predsjednika SDP-a.

SDPBiH trenutno nema funkciju zamjenika predsjednika, već ima osam potpredsjednika. Inače o broju potpredsjednika odlučuje Glavni odbor, te u narednom sazivu broj potpredsjednika može biti i drugačiji.

Magazinović je dodao, da će na sjednici biti razmatrana aktualna politička situacija koja pored ostaloga podrazumijeva i probleme oko zastoja u formiranju vlasti nakon listopadskih parlamentarnih izbora, a bit će razgovora i o sve većem podizanju tenzija, ali i o formiranju novih političkih organizacija.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović kaže da je planirano i da Glavni odbor danas usvoji financijski izvještaj za prethodnu godinu kao i plan za ovu godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close