Dizanje brana u Predsjedništvu

Glavni bič politike Bakira Izetbegovića

Izaslanica u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić rekla je da predstoji razdoblje kada će osovina Komšić - Džaferović - Izetbegović napadati sve što je srpsko.
Vijesti / Politika | 22. 07. 2021. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević ocijenio je da Srbi, Srbija i Republika Srpska od Željka Komšića, koji je preuzeo predsjedavanje Predsjedništvom BiH, mogu očekivati samo napade, ali da će srpski član ovog kolektivnog tijela Milorad Dodik tome biti jaka brana.

Jaka brana

"Komšić će se sada dodatno potruditi da svojim potezima pokuša da Srba i Republike Srpske bude što manje. I potrudit će se da Srbiju obilježi kao neprijatelja broj jedan za BiH", rekao je Kovačević za Večernje novosti.

Rekao je da će, ipak, u Predsjedništvu BiH srpski član i dalje biti jaka brana, jer će se suprotstavljati svakom napadu na srpski narod, Srbiju i Srpsku.

"Bit će, vjerojatno, i pokušaja nametanja loših odluka po Srpsku, ali Dodik ima mehanizam u Predsjedništvu da takve odluke i preglasavanja odbaci preko Narodne skupštine Republike Srpske, koja se uvijek izjašnjava kada je preglasan srpski član", dodao je Kovačević.

Šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać rekla je pa kako srpski korpus od Komšića može očekivati da će svaku moguću priliku, kako na domaćem tako i na međunarodnom planu, iskoristiti za neku vrstu napada na ustavni koncept konstitutivnosti naroda, pa i pojedine susjedne zemlje.

Nastavak destruktivne retorike

"Komšićevo predsjedavanje Predsjedništvom BiH će predstavljati kontinuitet sinkroniziranog nastupa s dužnosnicima SDA, što prema susjednim zemljama znači nastavak destruktivne retorike", rekla je.

Izaslanica u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić rekla je da predstoji razdoblje kada će osovina Željko Komšić - Šefik Džaferović - Bakir Izetbegović napadati sve što je srpsko.

"Sve će biti podređeno bošnjačkim interesima, a na štetu Srba. Komšić napadima na sve što je srpsko i Srbiju brani vlastiti politički život, jer zavisi od Bošnjaka. On mora biti glavni bič politike Bakira Izetbegovića, ukoliko želi novi mandat", istaknula je Majkić.

Kaže da su godinama napadi na Srbiju donosili posebne političke poene kod bošnjačkog korpusa, čega je Komšić svjestan.

"Velika sramota za BiH su napadi na Srbiju od Komšića i bošnjačkih prvaka, jer je Srbija prva pomogla BiH kad su bile potrebne vakcine", napomenula je Majkić.

Promašaj politike

Politolog Darko Kuzmanović rekao je kako napadi na Srbiju i pokušaj predstavljanja susjedne zemlje kao neke opasnosti za BiH nemaju nikakve veze s realnošću, te ocjenjuje da je to potpuni promašaj politike Komšića i njemu sličnih.

"Sve se svodi na jeftin pokušaj da se dođe u medijsku pažnju i izazove reakcija, ako je moguće i međunarodnog faktora. Diplomatske posljedice nastupa Komšića su katastrofalne i snosit će ih buduće generacije BiH", smatra Kuzmanović.

Kopirati
Drag cursor here to close