Bljesak u Kalinoviku

General ide u legendu: Pustoš u Kalinoviku slavi svog heroja

Sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić izjavio je nakon suđena u Den Haagu da su hrvatske i bošnjačke snage u posljednjem ratu bile pješadija NATO alijanse, za koju tvrdi da donosi kaos svijetu u namjeri da njime i vlada.
Vijesti / Politika | 22. 11. 2017. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nije general Mladić to naredio. General ide u legendu, mi nastavljamo živjeti'', rekla je za Bljesak.info Mileva Komlenović načelnica Kalinovika, mjesta gdje je Mladić rođen.

''Naš utisak je potpuna ogorčenost presudom. Ono što smo do sad vidjeli od presuda Haaga nismo na bolje ni naučili. Haag nije pravo niti pravda. Značajno mjesto u životu srpskog naroda general je zauzimao i zauzimat će. I ovim je još jači legendarni nacionalni junak i nikakva presuda ni kazna ne može mu to oduzeti'', rekla je načelnika za Bljesak.

Kaže kako se malo koji narod može pohvaliti čovjekom takvih vrijednosti na čelu vojske.

''On je sad, a bit će i vjekovima ogledalo srpskih junaka pred kojim će se srpski narod ogledati, o hrabrosti, viteštvu, moralnim vrijednostima, karakteru. Zaista, on je jedna mjera legendarnog vojskovođe i komandanta sa svim moralnim i ljudskim vrijednostima i malo naroda ima sreću da na čelu vojske ima jednog takvog komandanta'', rekla je Komlenović i dodala kako su zanemarene neke povijesne činjenice te da je Haag ovime još više ''uzburkao tenzije''.

  / Mileva Komlenović | Bljesak.info

Inače, izricanje presude Ratku Mladiću za počinjene zločine u BiH praćeno je s velikim zanimanjem i članova Udruženja "Istina-Kalinovik 92", koji su, po pisanju medija, s neskrivenim emocijama dočekali presudu odobravajući doživotnu kaznu te s čuđenjem da ostali zločini nisu okarakterizirani kao genocid i u ostalim općinama u BiH.

Kako se navodi u priopćenju iz Udruženja, ova presuda će imati veliku satisfakciju za obitelji ubijenih, protjeranih, zlostavljanih i silovanih u svim općinama kao i u Kalinoviku.

Također, Ratko Mladić je osuđen samo za genocid u Srebrenici i po ostalim točkama za zločin protiv čovječnosti te s tim u vezi kažu da su zadovoljni s tom presudom i visinom kazne.

''Nismo zadovoljni s dijelom presude za zločine koji su vršeni u Prijedoru i drugim gradovima za genocid koji su navedeni u optužnici. Zadovoljni smo u jednom dijelu u kojem se jasno potvrđuje da su zločini koje je počinila Vojska Republike Srpske ujedno projekt tvorevine zvane Republika Srpska'', stoji u priopćenju.

  / Pustoš | Bljesak.info

Iz Udruženja ističu kako se nadaju da će ova presuda imati vrlo važan značaj za budućnost BiH i da će njihovi susjedi iz Kalinovika konačno vidjeti i spoznati pravu istinu o događanjima od 1992. do 1995. godine.

Sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić izjavio je nakon suđena u Den Haagu da su hrvatske i bošnjačke snage u posljednjem ratu bile pješadija NATO alijanse, za koju tvrdi da donosi kaos svijetu u namjeri da njime i vlada.

Mladićev sin dodao je kako je NATO nemoguća i kriminalna misija koja je već donijela milijune žrtava za čiju smrt nitko neće odgovarati, uzevši kao primjer Siriju, Irak, Afganistan, Libiju i Ukrajini gdje, kako tvrdi, nema generala Mladića, a tu i dalje milijuni civila stradavaju za što nitko ne odgovora.

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu nepravomoćno je Mladića proglasilo krivim za genocid u Srebrenici, za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u BiH, te ga osudilo na doživotnu kaznu zatvora poručivši da je bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba kriv za zločine koji su "među najgnusnijima poznatima čovječanstvu".

 

Kopirati
Drag cursor here to close