Učitelj Zvizdić, učenik Dodik

Gdje je granica BiH?

Pozvao je ''da ojačamo dobrosusjedske odnose država na teritoriji zapadnog Balkana''.
Vijesti / Politika | 08. 04. 2019. u 14:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je danas u Sarajevu, upitan da prokomentira ''prekrajanje granica'' o kojima je ponovo govorio predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kazao da je ''granica na Drini granica između države Bosne i Hercegovine i države Srbije, ona je tu stoljećima i ostat će do sudnjeg dana''.


''Dok bude svijeta i vijeka ta granica će biti granica između dvije prijateljske, komšijske, susjedne države'', naveo je Zvizdić.  

Ponovio je da je BiH suverena, nezavisna, samostalna država, te ''da želimo graditi dobrosusjedske odnose s, prije svega, našim susjedima Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom, ali na bazi međusobnog uvažavanja i reciprociteta''.

''Pozivam naše susjede da se drže osnovnih europskih, demokratskih međunarodnih standarda i načela. Zbog toga sam više puta pozvao, kao izraz dobre volje i iskrenosti među nama i opet pozivam, da potpišemo ugovore o granici, da se ratificira ugovor o granici koji je potpisan između BiH i Hrvatske, da potpišemo ugovor o granici između BiH i Srbije, jer su to međunarodno priznate granice'', naveo je Zvizdić.

Pozvao je ''da ojačamo dobrosusjedske odnose država na teritoriji zapadnog Balkana''.

''Naša prošlost je teška i upravo zbog toga nosimo ogromnu odgovornost da polako zatvaramo vrata prošlosti, bazirano na relevantnim povijesnim činjenicama, a da se svi potrudimo da otvaramo vrata budućnosti'', poručio je Zvizdić.

Video: Zvizdić: Granica na Drini je granica između države BiH i države Srbije
Kopirati
Drag cursor here to close