Zajedništvo u Kupresu

Fotelje nisu važne: Legitimno predstavljanje je jedini uvjet

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, na sastanku je ''izraženo zadovoljstvo i pozitivna ocjena u smislu rezultata izbora''.
Vijesti / Politika | 15. 10. 2018. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Legitimno predstavljanje je, jedini uvjet i jedini način da država BiH ima stabilan ustroj i stabilno političko funkcioniranje. Legitimno predstavljanje kad je u pitanju hrvatski član Predsjedništva, legitimno predstavljanje kada je u pitanju implementacija odluke Ustavnog suda i popuna izaslanika za Dom naroda FBiH, je nešto što je prioritet u ovome trenu i što stranke HNS-a očekuju da dođe na dnevni red i bude prihvaćeno na način kako je to Ustavni sud odredio'', priopćeno je nakon sastanka čelnika stranaka koje su nastupile u okviru koalicije HNS-a na Općim izborima u BiH.

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, na sastanku je ''izraženo zadovoljstvo i pozitivna ocjena u smislu rezultata izbora''.

''Na svim razinama se ostvarilo puno više i glasova i mandata, u odnosu na prošle izbore, iako je svima poznato da problem izbora člana Predsjedništva i dalje postoji, nažalost bošnjačkim glasovima je izabran i ovog puta hrvatski član Predsjedništva'', navodi s eu priopćenju i dodaje kako je stav stranaka HNS-a vrlo jasan.

 ''Legitimno predstavljanje na svim administrativnim razinama je nešto što proizlazi iz odluke Ustavnog suda i nešto na čemu HNS inzistira i u budućnosti. Potrebno je sačuvati i vjerodostojnost i kredibilitet koji proizlazi iz izbornih rezultata koji su donijeli ili više mandata ili učvrstili poziciju stranaka HNS-a'', navodi Ured za informiranje HDZ BiH.

Kako je nakon sjednice rekao čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je kako hrvatskim predstavnicima neće biti važne fotelje.

S Kupresa je poručio da se više nikada neće dogoditi da jedan narod bira predstavnike drugom narodu na bilo kojoj razini vlasti u BiH.

''Ja sam rekao, to se više nikada neće dogoditi. Nadam se da imamo dovoljno elemenata da to zaštitimo'', poručio je on u kontekstu izmjena izbornog zakona i omogućavanja svim narodima ''da biraju svoje predstavnike u vlasti u budućnosti''.

''Što se tiče izbornog rezultata, on je najbolji u zadnjih 18 godina, a nakon konačnog prebrojavanja glasova znat ćemo vise o implementaciji rezultata u institucijama vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close