Odgovori na upitnik

Ferguson-Zvizdić: BiH okončala najsloženiji korak na EU putu

Predsjedavajući Zvizdić s veleposlanikom Fergusonom
Vijesti / Politika | 31. 05. 2018. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Edwarda Fergusona.
 
Razgovarano je o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine u svijetlu predstojećeg Samita lidera šest zapadnobalkanskih zemalja, koji se u okviru Berlinskog procesa održava početkom srpnja ove godine u Londonu, gdje će glavne teme biti ekonomska stabilnost, povezanost zemalja u regiji i dalji razvoj prometne infrastrukture.
 
Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina okončala najsloženiji korak na svom europskom putu izradom Odgovora na Upitnik EK, te da se sada čeka reakcija Bruxellesa u vidu dodatnih pitanja. Istaknuo je da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena i NATO integracijama i izrazio nadu da će zemlje članice prepoznati napredak u knjiženju vojne imovine i aktivirati Akcioni plan za članstvo (MAP) za našu zemlju.
 
Veleposlanik  Ferguson je istaknuo da će Velika Britanija nastaviti pružati punu podršku euroatlantskim integracijama BiH.
 
Predsjedavajući Zvizdić je rekao da će Vijeće ministara BiH uvijek biti nositelj pozitivnih procesa u zemlji i regiji i nastaviti sa reformskim procesima, koji su neizostavan dio europskih integracija i ekonomskog razvoja, a koji će u konačnici dovesti do boljeg životnog standarda za građane naše zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close