Unatoč Brexitu

Ferguson odlazi iz BiH - nazočnost Velike Britanije u BiH će biti značajna

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio u oproštajni posjet veleposlanika Velike Britanije Edwarda Fergusona
Vijesti / Politika | 18. 07. 2018. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio u oproštajni posjet veleposlanika Velike Britanije Edwarda Fergusona. Sugovornici su konstatirali da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Velike Britanije veoma dobri. Veleposlanik Ferguson je istaknuo da će, unatoč Brexitu, nazočnost Velike Britanije u BiH i regiji biti značajna.

Razmijenjena su mišljenja o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i iskazana je suglasnost da bi ekonomski razvoj i provedba reformi na putu naše zemlje prema euroatlantskim integracijama trebali biti prioriteti i u narednom razdoblju, navodi se u priopćenju iz Predsjedništva.

Veleposlanik Ferguson je iskazao zadovoljstvo vidljivim reformskim i ekonomskim pomacima u BiH, unatoč političkim krizama.

Predsjedatelj Izetbegović se zahvalio Fergusonu za njegov cjelokupni četverogodišnji angažman u našoj zemlji, a posebice za doprinos u realizaciji britansko-njemačke inicijative, koja je rezultirala ubrzanjem reformskih procesa u BiH.

Izetbegović je Fergusonu poželio mnogo uspjeha u nastavku diplomatske karijere.

Kopirati
Drag cursor here to close