Ciljevi

Federacija odlučila kako će raditi

Vlada je, na istoj sjednici, utvrdila Prijedlog zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku
Vijesti / Politika | 23. 01. 2020. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je, na sjednici održanoj u četvrtak u Sarajevu, usvojila svoj Program rada za 2020. godinu.

Strateški ciljevi i programi Vlade FBiH u 2020. godini vezani su za dalje usklađivanje domaćeg sa zakonodavstvom Europske unije, očuvanje makroekonomske stabilnosti i jačanje proračunske odgovornosti, ekonomske reforme.

Zalgat će se, navedeno je, za izgradnju i rekonstrukciju transportne, energetske i okolišne infrastrukture, nastavak reformi pravosuđa i javne uprave, zdravstva i socijalnog sektora, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, jačanje suradnje sa organizacijama civilnog društva, zaštitu od diskriminacije i jačanje regionalne suradnje i koordinacije između županije.

Vlada je, na istoj sjednici, utvrdila Prijedlog zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, nakon što je Ustavni sud BiH kontinuirano ukazivao na sustavno kršenje ovog prava apelanata.

Stoga su poduzete aktivnosti za uspostavljanja učinkovitog pravnog lijeka u odnosu na pravo na suđenje u razumnom roku kroz zakonodavni okvir definiran ovim prijedlogom zakona. Predviđen je jasan, učinkovit i ekonomičan zakonodavni okvir koji osigurava mehanizam zaštite prava na suđenje u razumnom roku.

Vlada FBiH produžila mandat Marinku Gilji, direktoru Elektroprivrede HZHB

Vlada Federacije BiH dala je Nadzornom odboru JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar prethodnu suglasnost za imenovanje Marinka Gilje za generalnog direktora – člana Uprave ovog društva, na razdoblje od četiri godine.

Federalna vlada dala je prethodnu suglasnost i na prijedlog za imenovanje Bože Perića, Zorana Buntića, Karmele Miletić, Ive Vincetića, Ivice Krivića i Alije Fitozovića za članove Nadzornog odbora JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar, uime državnog kapitala, na razdoblje od četiri godine.

Kopirati
Drag cursor here to close