Jelka Milićević

FBiH realizirala sve mjere iz Pisma namjere MMF-a

Federacija BiH je realizirala sve mjere iz Pisma namjere MMF-a, ističe dopremijerka i ministrica financija FBiH Jelka Milićević.
Vijesti / Politika | 13. 07. 2018. u 17:00 Fena
Kopirati

Federacija BiH je realizirala sve mjere iz Pisma namjere MMF-a, ističe dopremijerka i ministrica financija FBiH Jelka Milićević.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međutim, upozorava da usvajanje Prijedloga zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH izaziva zabrinutost u MMF-u i da je rezultiralo odgađanjem sjednice odbora direktora MMF-a, zbog čega je doveden u pitanje ukupan aranžman s ovom međunarodnom financijskom institucijom.

Ističe da je vrlo neobično da su se sve aktivnosti događale upravo tri dana prije održavanja sjednice odbora direktora MMF-a i razmatranja ocjene nakon pregleda.

Za provedbu Prijedlogu zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji, procjenjuje se, potrebno je oko 14 milijuna KM. Predloženi zakon uz amandmane usvojio je prošlog tjedna Zastupnički dom Federalnog parlamenta, a da bi stupio na snagu potrebno je da ga odobri i Dom naroda.

Analizu efekata ovog zakona trebali bi izvršiti predstavnici MMF-a, čiji se dolazak očekuje u BiH nakon što ovog tjedna nije održana sjednica odbora direktora MMF-a.

To je u nedavnoj izjavi potvrdio i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisco Parodi govoreći da ''MMF-u treba dodatno vrijeme kako bi ocijenio nedavne odluke vlasti da povećaju beneficije za veterane u Federaciji i plaće u javnom sektoru u Republici Srpskoj''.

Kopirati