Igre u Predsjedništvu

Falični plan BiH za NATO

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je 10. lipnja 2009. usvojilo zaključak o upućivanju formalnog zahtjeva Bosne i Hercegovine za Akcijski plan za članstvo
Vijesti / Politika | 24. 11. 2019. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Falično pismo

Oni koji su u sapunici oko Nacionalnog akcijskog plana bili zaduženi da ponavljaju da je Republika Srpska još 2009. pristala na slanje pisma NATO-u, objavili su preslik zaključka Predsjedništva BiH.

Naime, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je 10. lipnja 2009. usvojilo zaključak o upućivanju formalnog zahtjeva Bosne i Hercegovine za Akcijski plan za članstvo, a zahtjev je službeno uručen 2. listopada 2009. U travnju sljedeće godine stigao je pozitivan odgovor sa samita NATO-a održanog u Talinu.

Tada je odlučeno da se ne krene s Godišnjim nacionalnim programima (ANP), a prvi je odobren u prosincu 2018. godine.

No, da Predsjedništvo nije aljkavo samo sad i u proteklom mandatu, svjedoči i greška u odaslanom pismu predsjedništva od prije 10 godina. Predsjedništvu, naime, fali H u skraćenici za ime države.

Onda smo poslali falično pismo, a sad se šalje tajno jer umjesto naziva ANP dokument je dobio naziv "Plan reformi", a njegov sadržaj dosad nije objavljen.

Kopirati
Drag cursor here to close