Čudo se dogodilo

BiH ima vladu: Fale ministar i zamjenik

Tegeltija je obavijestio da su provjere završene i za Mlađena Božovića kojeg je DNS predložio za ministra za ljudska prava i izbjeglice, a na osnovu dokumenta iz Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) uspješno su okončane sve provjere...
Vijesti / Politika | 23. 12. 2019. u 14:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija predložio je danas u obraćanju zastupnicima Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na sjednici Odluku o imenovanju novog saziva Vijeća ministara BiH.

Predložio je Vjekoslava Bevandu (HDZ) za ministra financija i trezora, Ankicu Gudeljević (HDZ) za ministricu civilnih poslova, Josipa Grubešu (HDZ) za ministra pravde, Vojina Mitrovića (SNSD) za ministra prometa i komunikacija, Stašu Košarca (SNSD) za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Fahrudina Radončića (SBB) za ministra sigurnosti, Biseru Turković (SDA) za ministricu vanjskih poslova te Sifeta Podžića (DF) za ministra obrane BiH.

Za zamjenike ministara predložio je Dževada Mahmutovića (SDA) za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice, Nedžada Brankovića (SDA) za zamjenika ministra prometa i komunikacija, Nezira Pivića (SDA) za zamjenika ministra pravde, Hazima Rančića (SDA) za zamjenika ministra financija i trezora, Sinišu Ilića (Ujedinjena Srpska) za zamjenika ministrice civilnih poslova, Mirka Okolića (SNSD) i Miju Krešića (HDZ) za zamjenike ministra obrane, Ljiljanu Lovrić (HSS) za zamjenicu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa te Josipa Brkića (HDZ) za zamjenika ministrice vanjskih poslova.

Foto: Fena / Zastupnici su izglasali Vijeće ministara

Tegeltija je obavijestio da su provjere završene i za Mlađena Božovića kojeg je DNS predložio za ministra za ljudska prava i izbjeglice, a na osnovu dokumenta iz Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) uspješno su okončane sve provjere, ali zbog poslovničkih nemogućnosti nije ga danas predložio za imenovanje.

Foto: Fena / Zastupnici su izglasali Vijeće ministara

Ostalo je još sporno što nije moguće okončati provjeru podataka za Vladimira Mijatovića (SP) predloženog za zamjenika ministra sigurnosti BiH, jer je sporna njegova diploma iz prijeratnog vremenskog razdoblja, pojasnio je ranije Tegeltija, ali danas o tome nije govorio.

Potom su zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine potvrdili su imenovanje novog saziva Vijeća ministara, čime je BiH 14 mjeseci nakon održanih izbora dobila vladu.

Za imenovanje je glasalo 29 zastupnika, osam zastupnika bilo je protiv, dok je jedan bio suzdržan.

Foto: Fena / Zastupnici su izglasali Vijeće ministara

Naknadno bi trebao biti potvrđen Mlađen Božović, DNS-ov kandidat za ministra ljudskih prava i izbjeglica.

Ministri i zamjenici ministara položili su zakletvu da će poštovati Ustav i zakone BiH te raditi i djelovati u skladu s tim.

Kopirati
Drag cursor here to close