O amidžima i rodbini

Fahrudin, a ne Denis: Radončić objavio koliki je musliman

Čelnik SBB-a je rekao da ''Radončići više od sto godina imaju svoju džamiju''.
Vijesti / Politika | 24. 09. 2018. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Meni prigovaraju da sam navodno loš musliman. A moj rođeni amidža Redžep ef. Radončić je 30 godina bio imam u Rogatici. Njegov rođeni sin Muhamed ef. Radončić je bio profesor na Gazihusrev-begovoj medresi u Sarajevu, u mojoj kući se uvijek čuvala sveta Knjiga, a meni je neko prije 60 godina dao ime Fahrudin, a ne, recimo, Denis'', rekao je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić na predizbornom skupu u Olovu.

Dodao je u da ''Radončići više od sto godina imaju svoju džamiju''.

''Nismo čekali da se pojavi SDA da bi je sagradili. Hoću da kažem, naš autohtoni islam su 600 godina čuvale naše dede, naše nane, naši očevi i majke, mi, naša generacija, i to nije zasluga niti jedne stranke. Neću javno da pričam o tome koliko sam dao novaca za izgradnju vjerskih i drugih objekata, ali hoću da kažem da nemam nikakav kompleks pred novokomponiranim propagandistima iz SDA'', rekao je čelnik SBB-a.

Radončić navodi i kako javno lažu da je je on loš patriota.

''Ja sam se javno borio protiv Miloševića kad oni nisu smjeli da progovore, svaki dan rata sam proveo u opkoljenom Sarajevu, u najužoj obitelji imam tri šehida i ranjenika s dvanaest gelera u tijelu. Oni koji su se krili u sefu Centralne banke i čija je žena i cijela obitelj bila u inozemstvu, nemaju prava meni prigovarati o patriotizmu, jer dok su članovi naših obitelji ginuli, oni su se bavili donacijama i živjeli u inozemstvu. Zato pred njima možemo samo da podignemo glave i prezrivo ih pogledamo zbog laži koje perfidno pokušavaju da šire'', kazao je Radončić i dodao kako mu je ''žao da su ga natjerali da o privatnim i osobnim stvarima kao što je vjera govori javno''.

Kopirati
Drag cursor here to close