Povjerenstvo

Evo tko će 'složiti' Vijeće ministara

Predsjedatelja Vijeća ministara imenuje Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, a odobrava Zastupnički dom Parlamentarne skupštine.
Vijesti / Politika | 06. 12. 2018. u 14:50 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas su, na konstituirajućoj sjednici, izabrali članove Povjerenstva za pripremu izbora Vijeća ministara BiH.

S 40 glasova 'za' i jednim suzdržanim u povjerenstvo su izabrani Aida Baručija, Mirsad Kukić, Jasmin Emrić, Nenad Nešić, Jakov Galić, Halid Genjac, Predrag Kožul, Saša Magazinović, Đenan Džonlagić, Edita Džapo, Predrag Kojović, Staša Košarac, Dragan Mektić i Branislav Borenović.

Inače, Predsjedatelja Vijeća ministara imenuje Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, a odobrava Zastupnički dom Parlamentarne skupštine. Predsjedatelj zatim predlaže ministre najdulje u roku od 35 dana koje također potvrđuje Zastupnički dom Parlamentarne skupštine.

Vijeće ministara čine predsjedatelj i devet ministara. Vijeće ministara radi i odlučuje na sjednicama, pri čemu je potrebno da sjednici prisustvuje više od polovine članova Vijeća (a najmanje po dva ministra iz svakog konstitutivnog naroda). U cilju kvalitetnog i efikasnog djelovanja u okviru Vijeća djeluju stalne ili privremene urede, direkcije, službe, odbore i druga tijela (Direkcija za EU integracije, Generalno tajništvo, Ured za zakonodavstvo, Odbor za unutarnju politiku i Odbor za ekonomiju). Za svoj rad Vijeće je odgovorno Parlamentarnoj skupštini BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close