Radno

Vlada HNŽ-a usvojila izvješća o radu zdravstvenih ustanova

Vlada HNŽ-a usvojila je Odluku o usvajanju izvješća o radu i poslovanju zdravstvenih ustanova čiji je osnivač odnosno suosnivač HNŽ.
Vijesti / Politika | 02. 06. 2021. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj, 149. redovitoj sjednici Vlade Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je Odluku o usvajanju izvješća o radu i poslovanju zdravstvenih ustanova čiji je osnivač odnosno suosnivač HNŽ.

Riječ je o izvješćima Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Kantonalne bolnice ''Dr. Safet Mujić'' Mostar, Opće bolnice Konjic, Doma zdravlja ''Stari Grad'' Mostar i Zavoda za javno zdravstvo HNŽ.

Također, Vlada je usvojila i u skupštinsku proceduru uputila Nacrt Zakona o termoenergetskoj inspekciji i Nacrt Zakona o elektroenergetskoj inspekciji.

Usvojeno je i Izvješće o izvršenju Programa rada i Izvješće o izvršenju Financijskog plana Fonda za zaštitu okoliša HNŽ za 2020. godinu.

Vlada je također usvojila Program razvitka malog gospodarstva HNŽ 2021. -2024. godinu, kojim su utvrđene smjernice razvitka malog gospodarstva, poticajne mjere, nositelji provedbe poticajnih mjera, aktivnosti provedbe, izvori sredstava, razdoblja provedbe mjera i metoda praćenja provedbe pojedinih mjera.

Usvojena je i Odluka o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetske objekte fotonaponske elektrane ''MARSSEL X'' i ''MARSSEL Y'' na lokalitetu općine Stolac.

Vlada je usvojila niz odluka o odobravanju novčanih sredstava na ime naknade nematerijalne štete po odlukama Ustavnog suda BiH u ukupnom iznosu od 2.900 KM.

Također je usvojena Informacija o stanju u oblasti lovstva za 2020./2021. lovnu godinu na prostoru HNŽ.

Vlada je ujedno i započela raspravu o davanju mišljenja o Prijedlogu amandmana na Ustav Hercegovačko-neretvanske županije koji se tiču konstitutivnosti srpskog naroda.

Rasprava o ovoj točci dnevnog reda planirana je na nastavku sjednice Vlade koja će biti održana sljedećega tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close