Vučić

Europski sastanak: Nije baš bilo ugodno

Vučić je rekao kako je situacija u vezi s dijalogom Beograda i Prištine mnogo teža nego što izgleda i da mu je to najveća briga.
Vijesti / Politika | 30. 10. 2019. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Bruxellesu na zajedničkoj večeri lidera zapadnog Balkana i odlazeće visoke predstavnice EU za vanjsku politiku i sigurnost Federice Mogherini bilo riječi o dijalogu Beograda i Prištine, te da ono što je govorio nije bilo ugodno za sve.

"Ne želim stjecati političke poene. Moj posao je da brinem o miru i stabilnosti i zato neću da govorim o detaljima", izjavio je Vučić sinoć nakon zajedničke večere.

Istaknuo je, prenosi Srna, da je situacija u vezi s dijalogom Beograda i Prištine mnogo teža nego što izgleda i da mu je to najveća briga, prenose beogradski mediji.

  / Vučićevo cvijeće za oproštaj

Vučić je naglasio kako je i dalje strateški cilj Srbije put ka EU, ali da se Srbija taktički mora prilagoditi, jer je "sudac odlučio promijeniti pravila tijekom igre".

Vučić je sastanak s Mogherini, a kojem su prisustvovali i članovi Predsjedništva BiH, ocijenio dobrim i otvorenim.

"Sretan sam jer su više nego ikada ljudi razumjeli da trebamo gledati sebe, razgovarati otvorenije, sačuvati mir i stabilnost", dodao je.

Izrazio je uvjerenje da regija može mnogo toga zajednički da isposlovati za svoje građane, da će predstavnici tih zemalja nastojati da se sastaju češće bez europskih posrednika, da razmotre rješavanje problema.

Kopirati
Drag cursor here to close