Paolo Gentiloni

Europi će trebati deset ili 20 godina da smanji navalu migranata

Europa se suočila s velikim prilivom migranata, od kojih su mnogi došli iz afričkih zemalja.
Vijesti / Politika | 25. 01. 2018. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Europi će možda trebati deset ili 20 godina da smanji navalu migranata iz Afrike tako što će pomoći razvoju afričkih zemalja, ali je za to potrebna jedinstvena politika'', izjavio je talijanski premijer Paolo Gentiloni.

On je na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao da je neophodna posvećenost pitanju migracije, navodi Srna.

Gentiloni je rekao da bi strategija pomaganja razvoja afričkih zemalja uključivala ometanje kriminalnih mreža, pomaganje afričkim zemljama da kontroliraju svoje teritorije, kao i osiguravanje investicija u Africi.

Talijanski premijer je dodao da je nedostatak jedinstvene politike o migraciji predstavljao prepreku realiziranju ovog plana i naglasio da članice EU ne mogu da biraju koliko će da doprinesu rješavanju krize, prenosi "Sputnjik".

Predsjednik Vlade Italije se u Davosu dotakao i pitanja predstojećih općih izbora u Italiji, koji su zakazani za 4. ožujak i dodao da ne očekuje pobjedu populističkih stranaka u svojoj zemlji.

Europa se suočila s velikim prilivom migranata, od kojih su mnogi došli iz afričkih zemalja.

Zemlje EU imaju problem da smjeste stotine tisuća pridošlica, a Grčka i Italija su naročito izložene problemu, jer uglavnom predstavljaju prvo odredište afričkih migranata prilikom dolaska u Europu.

Kopirati
Drag cursor here to close