Ne udaljavajte se od EU

EU poziva na hitno usvajanje izmjena Zakona o kaznenom postupku BiH

Izražena je i ozbiljna zabrinutost zbog neuspjeha političkih stranaka, kao i Vijeća ministara i Ministarstva pravde, da se pridržavaju opredjeljenja za borbu protiv korupcije, organiziranog kriminala...
Vijesti / Politika | 01. 06. 2018. u 19:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira na jučerašnju odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Europska unija pozvala je Parlamentarnu skupštinu BiH i političke stranke da hitno usvoje izmjene Zakona o kaznenom postupku u skladu s međunarodnim standardima i zahtjevom Ustavnog suda BiH.

''Ovo će biti od ključne važnosti za sposobnost institucija odgovornih za vladavinu zakona da očuvaju sigurnost zemlje, provode osjetljive istrage i pruže imunitet svjedocima, te da surađuju s međunarodnim agencijama za provođenje zakona poput Interpola i Europola'', priopćeno je iz Izaslanstva EU u BiH.

Izražena je i ozbiljna zabrinutost zbog neuspjeha političkih stranaka, kao i Vijeća ministara i Ministarstva pravde, da se pridržavaju opredjeljenja za borbu protiv korupcije, organiziranog kriminala i drugih oblika teškog kriminala, u kontekstu pripreme Mišljenja Europske komisije o zahtjevu za članstvo BiH u EU.

''Ova godina predstavlja jedinstvenu priliku za BiH da ojača svoju povezanost s EU i regijom, te da se približi standardima Europske unije, a ne da se udaljava od njih'', navodi se u priopćenju iz Izaslanstva EU u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close