Novi kandidati

Eric Nelson bi uskoro mogao dobiti nasljednika u BiH

Nakon višemjesečnog čekanja Michael J. Murphy, dosadašnji zamjenik pomoćnika tajnika u Birou za europska i euroazijska pitanja, dobiti šansu da predstavi svoju viziju odnosa SAD i BiH u narednim godinama.
Vijesti / Politika | 01. 10. 2021. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor za vanjske poslove američkog Senata objavio je na svojoj stranici da će 5. listopada s početkom u 20:30 po srednjoeuropskom vremenu saslušati kandidate za veleposlanička mjesta u Bosni i Hercegovini, na Kosovu i u Andori, prenosi N1.

Tako će nakon višemjesečnog čekanja Michael J. Murphy, dosadašnji zamjenik pomoćnika tajnika u Birou za europska i euroazijska pitanja, dobiti šansu da predstavi svoju viziju odnosa SAD i BiH u narednim godinama.

Podsjetimo ovo će Murphyju biti drugi boravak u Bosni i Hercegovini jer je od 2006. – 2009. radio u Veleposlanstvu SAD u Sarajevu kao politički savjetnik. U karijeri dugoj tri desetljeća služio je još u Botswani kao zamjenik šefa misije, zamjenik šefa misije u Velepsolanstvu SAD u Prištini. Pored ovih zaduženja u inozemstvu obavljao je i više dužnosti unutar State Departmentu u Washingtonu.

Ukoliko Senat na glasanju koje bi trebalo uslijediti u danima nakon saslušanja potvrdi Murphyja za veleposlanika u Sarajevu on će biti jedanaesti predstavnik SAD-a u BiH od 23. lipnja 1993. kada je u Sarajevo stigao prvi veleposlanik Victor Jakovich.

Proces imenovanja novih veleposlanika SAD pod administracijom predsjednika Joea Bidena usporen je odbijanjem nekih Republikanskih senatora u prvom redu Teda Cruza da dopuste da se na senatskoj sjednici glasa o nominiranim kandidatima.

Kopirati
Drag cursor here to close