Predsjednik Turske

Erdogan u radnoj posjeti BiH

Erdogan doputovao u radnu posjetu BiH
Vijesti / Politika | 20. 05. 2018. u 12:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovao je u Sarajevu, čime počinje radnu posjetu Bosni i Hercegovini u okviru koje će se susresti s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Planom posjete, nakon dolaska na Međunarodni aerodrom Sarajevo, predviđen je odlazak u zgradu Predsjedništva BiH, a nakon aktivnosti u Predsjedništvu najavljeno je polaganje cvijeća na Šehidskom mezarju Kovači, kao i šetnja starim dijelom Sarajeva, od Sebilja u pravcu Gazi Husrev-begove džamije.

Tijekom boravka u Sarajevu Erdoğanu će biti uručen počasni doktorat na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, a planiran je i skup u sarajevskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" Zetra gdje će biti upriličen šesti Kongres Unije europskih turskih demokrata (UETD).

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo su najavili da će događaj uzrokovati obavezne obustave u prometu te da je osiguran dovoljan broj policijskih službenika.

Prema procjeni Unije europskih turskih demokrata, koja je organizator skupa u Zetri, događaju će prisustvovati između 10.000 i 15.000 posjetitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close