Radna posjeta

Erdogan stigao u zgradu Predsjedništva BiH

Ispred zgrade Predsjedništva BiH turskog predsjednika je dočekala veća grupa građana s transparentom dobrodošlice.
Vijesti / Politika | 20. 05. 2018. u 13:00 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, koji je doputovao u radnu posjetu BiH, stigao je u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, javlja agencija Anadolija.

Erdogan je danas doputovao u radnu posjetu Bosni i Hercegovini, a na aerodromu su ga dočekali predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, njegova supruga Sebija Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, te veleposlanik Turske u Sarajevu Haldun Koc, nakon čega su se uputili prema zgradi Predsjedništva BiH.

Ispred zgrade Predsjedništva BiH turskog predsjednika je dočekala veća grupa građana s transparentom dobrodošlice. 

Nakon zajedničke fotografije najavljen je têtе-à-têtе predsjedavajućeg Prеdsјеdništvа BiH i predsjednika Republike Turske kao i sаstаnаk izaslanstvа dvije zemlje.

Nakon sastanaka bit će održana i kоnfеrеnciја zа nоvinаrе na kojoj će se obratiti Izetbegović i turski predsjednik. 

Turski predsjednik će nakon sastanka u Predsjedništvu BiH položiti cvijeće na mezar prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću, a nakon toga će prisustvovati 6. po redu Kongresu Unije evropskih-turskih demokrata (UETD), koji će biti održan u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” u Sarajevu.

Nakon Kongresa predsjednik Republike Turske će posjetiti i Internacionalni univerzitet u Sarajevu gdje će mu biti dodijeljen počasni doktorat.

Tokom današnje posjete predviđena je i šetnja Starim Gradom Sarajeva od Sebilja u pravcu Gazi Husrev-begove džamije, gdje će predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan klanjati akšam-namaz. 

Kopirati
Drag cursor here to close