Špirić

'Erdogan nije opunomoćen da mijenja Daytonski sporazum'

"Najava revizije Daytonskog sporazuma osjetljiva je i opasna tema, jer na svaku moguću njegovu promjenu - tri strane u BiH različito reagiraju i njihova su očekivanja sasvim suprotna''
Vijesti / Politika | 17. 01. 2019. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je Srni da nikome nije poznato što je turski predsjednik Redžep Taip Erdogan dobio u amanet od Alije Izetbegovića, ali siguran je da nije opunomoćen da mijenja Daytonski mirovni sporazum, Izborni zakon ili domaće zakonodavstvo.

"Najava revizije Daytonskog sporazuma osjetljiva je i opasna tema, jer na svaku moguću njegovu promjenu - tri strane u BiH različito reagiraju i njihova su očekivanja sasvim suprotna. Hrvati će očekivati treći entitet, Bošnjaci unitarizaciju, a Srbi način da biraju svoj put", istaknuo je Špirić. 

Navodeći da je Erdoganova najava revizije uopćena i paušalna, Špirić je upozorio da je igranje s Daytonskim sprazumom višestruko opasno posebno jer je ovaj ugovor "američko dijete" i sumnjam da bi SAD olako sudjelovala u ovom "čedomorstvu". 

"Zato je moje upozorenje da se temelji Daytona koji nas još drže na okupu, ne potkopavaju ovakvim paušalnim izjavama", poručio je Špirić, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close